Pandekager

Pandekager med fuldkorn ~ disse pandekager kan både bruges i det salte og i det søde køkken. Eneste forskel er faktisk, om der er sukker i dejen eller ej. Nemt, ik?

Traditionelle pandekager eller vegansk version ~ du bestemmer selv

Vil du have traditionelle pandekager med fuldkorn, bager du dem med æg, komælk og smør.

Vil du have veganske pandekager bager du dem med neutral soyamælk og Naturli Blok eller Naturli Smørbar.

Se begge varianter herunder.

Pandekager

Om pandekagerne bliver lidt tunge af det der fuldkorn?

Nej, det gør de ikke. Jeg bruger hvid hvede mel, som er et fuldkornsmel, og det hverken ses, mærkes eller smages i dejen. Jeg har da heller igen klager fået herhjemme over pandekagernes konsistens og smag. Så de er så absolut godkendt herfra.

Og så lige en god idé til brug af madpandekageversionen:

Mine pandekagepakker. De er bare så hyggelige!

 

Pandekager ~ traditionel version
 
Mængde: Ca. 12 pandekager*
Ingredienser
  • 125 g hvid hvede mel
  • 125 g almindeligt hvedemel
  • ½ tsk knust havsalt
  • 2 æg
  • 5 dl mælk, gerne en tredjedel heraf kærnemælk men det kan udelades
  • Ønskes søde pandekager: 20 g sukker
  • Smeltet smør til stegning
Fremgangsmåde
  1. De tørre ingredienser røres sammen.
  2. Tilsæt æggene og rør grundigt sammen med en ske.
  3. Tilsæt mælken ad 2-3 omgange - rør sammen med håndmixer, hvorved man nemmest undgår klumper i dejen. (Er uheldet ude, og der er klumper i dejen, kan disse fx afhjælpes med stavblender)
  4. Dejen hviler en halv times tid.
  5. Pandekagerne steges på en pande smurt med lidt smeltet smør for hver pandekage og ved middelhøj varme (hos mig er det trin 6 ud af 9). Der bruges ½ dl dej pr. pandekage.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Stegt på en pande hvor pandekagerne bliver 18 cm i diameter (ca. samme størrelse som de pandekager, man køber færdige i supermarkederne).

 
Pandekager - dem uden æg
 
Mængde: Ca. 12 pandekager*
Ingredienser
  • 125 g hvid hvede mel
  • 125 g almindeligt hvedemel
  • ½ tsk knust havsalt
  • 5 dl mælk
  • Ønskes søde pandekager: 20 g sukker
  • Smeltet smør til stegning
Fremgangsmåde
  1. De tørre ingredienser røres sammen.
  2. Tilsæt mælken ad 2-3 omgange - rør sammen med håndmixer, hvorved man nemmest undgår klumper i dejen. (Er uheldet ude, og der er klumper i dejen, kan disse fx afhjælpes med stavblender)
  3. Dejen hviler en halv times tid.
  4. Pandekagerne steges på en pande smurt med lidt smør for hver pandekage og ved middelhøj varme (hos mig er det trin 6 ud af 9). Der bruges ½ dl dej pr. pandekage.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Stegt på en pande hvor pandekagerne bliver 18 cm i diameter (ca. samme størrelse som de pandekager, man køber færdige i supermarkederne).

 

Pandekager med fuldkorn

 

Pandekager med fuldkorn