Linser i karry

Linser i karry er et skønt og nemt alternativ til boller i karry. Min version af retten er propfuld af gode grøntsager, da saucen er lavet på gulerødder og sød kartoffel, og der er også grøntsager som fyld i saucen. Desuden er retten spækket med planteproteiner, da selve saucen indeholder røde linser og en del af fyldet er grønne linser. Server saucen sammen med brune ris, så bliver det hverken meget lækrere eller meget sundere.

Grøntsagskarrysauce eller opbagt karrysauce?

Vi kan ikke være uenige om, at en opbagt sauce kan noget rigtigt lækkert. Men er man åben for nye smagsoplevelser og teksturer i sin mad ~ og det tror jeg, du er, ellers læste du nok ikke dette ~ så er en grøntsagskarrysauce bestemt heller ikke at foragte. Min grøntsagskarrysauce tyknes ved hjælp af de røde linser og de grøntsager der er i saucen, og som blendes sammen, når det er kogt mørt. Saucen cremes af enten kokosmælk eller fløde, her er der frit slag efter ønske og smag.

Så alt i alt en sund og nem karrysauce som smager dejligt og er nem at gå til.

Psst!

Vild med karry? Jeg har fx en opskrift på en god karrysuppe med linser og en karryhummus dine smagsløg vil elske.

 

Linser i karry
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
Sauce
  • 200 g gulerødder (skrællet vægt)
  • 200 g sød kartoffel (skrællet vægt)
  • 1 løg
  • 60 g røde linser
  • 3 gode tsk gul karry (spiser børn eller andre sarte sjæle med, brug da kun 2- 2½ tsk)
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 7 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 tsk salt
  • ¼ tsk peber
  • 1½ dl fløde eller kokosmælk
Fyld
  • 1 dåse grønne linser (=230-240 g kogte grønne linser)
  • 200 g broccolibuketter (vægten er den mængde, der skal i saucen)
  • 200 g gulerødder (skrællet vægt) - eller anden tilsvarende rodfrugt
Tilbehør
  • Brune ris
Fremgangsmåde
  1. Skræl gulerødder og søde kartofler og skær dem i små stykker.
  2. Pil løget og skær også dette i små stykker.
  3. Kom alle ingredienser undtagen salt og fløde/kokosmælk i en gryde, og kog saucen med låg på gryden i 30 minutter.
  4. Mens saucen koger, gøres fyldet klar: Broccoli skæres i buketter (ikke for små, ikke for store), gulerødder (eller anden rodfrugt) skrælles og skæres i mediumtykke skiver, linser skylles og afdryppes grundigt.
  5. Efter de 30 minutter tilsættes salt og fløde/kokosmælk, og saucen blendes meget, meget grundigt (jeg bruger stavblender).
  6. Tilsæt gulerødder og linser og lad saucen koge 3 minutter.
  7. Efter de 3 minutter tilsættes broccolibuketterne, og saucen koger 3-5 minutter, indtil grøntsagerne har den ønskede konsistens.
  8. Smag saucen til og juster evt. på konsistensen, hvis dette ønskes.
  9. Server sammen med brune ris.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Er man rundt om bordet ikke helt samme sted i forhold til, hvordan man kan lide styrken på sin karryret, er det en god idé at tilberede retten til den milde side, så alle kan være med. Så kan de, der ønsker mere karrysmag, dryppe med lidt ekstra-karry, som vi kalder det herhjemme:
Lidt karry og lidt salt røres med koldt vand til en vandig blanding. Denne blanding kan med en ske dryppes på retten, hvorved man opnår mere karrysmag.