Kokoskarry

Kokosmælk, grøntsager og noget planteprotein ~ så går man ikke helt galt i byen. Tilsæt så krydderier, gode kulhydrater og masser af kærlighed til retten, og der vil høres en kakofoni af “uuhhmm” rundt om spisebordet.

 

Kokoskarry med nudler & kikærter
 
Mængde: 3-4 personer
Ingredienser
  • 75 g fuldkornsnudler
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 325 g blomkål (det er ca. ½ blomkålshoved)
  • 1 bakke (=200 g, ikke-ordnet vægt) brune champignon
  • 125 g grønne bønner
  • 1 dåse kikærter
  • 1½ spsk gul karry
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 tsk soya
  • 1 tsk lime- eller citronsaft eller æblecidereddike
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 god tsk salt
  • ¼ tsk peber
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • Tilbehør:
  • Frisk koriander
  • Saltede peanuts
Fremgangsmåde
  1. Tilbered først nudlerne: I en gryde koges vand tilsat salt op. Når vandet er i kog, tilsættes nudlerne, som koger roligt i 5 minutter, rør i nudlerne under kogning så de skilles fra hinanden. Efter kogning sies vandet fra nudlerne.
  2. Løg og blomkål skæres i stykker af ønsket størrelse, hvidløgsfedet skæres fint, champignons ordnes og halveres og bønner skæres i stykker af ønsket størrelse.
  3. I en gryde eller dyb pande kommes lidt neutral olie, og løg, hvidløg, blomkål og champignons steges heri til løgene er klare (løg og hvidløg må ikke begynde af få farve!).
  4. Tilsæt herefter de resterende ingredienser, dog ikke de grønne bønner.
  5. Retten simrer, indtil blomkålen har opnået ønsket mørhed. Tilsæt de grønne bønner de sidste ca. fem minutter, så de når at blive varme og lidt møre.
  6. Bland nudlerne i retten og vend det hele grundigt sammen.
  7. Server med frisk koriander og peanuts ved siden af, så man selv kan toppe med dette i ønsket mængde.
Rigtig god fornøjelse.