Kokosmælk, grøntsager og noget planteprotein ~ så går man ikke helt galt i byen. Tilsæt så krydderier, gode kulhydrater og masser af kærlighed til retten, og der vil høres en kakofoni af “uuhhmm” rundt om spisebordet.
Kokoskarry med nudler & kikærter
Mængde: 3-4 personer
Ingredienser
- 75 g fuldkornsnudler
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 325 g blomkål (det er ca. ½ blomkålshoved)
- 1 bakke (=200 g, ikke-ordnet vægt) brune champignon
- 125 g grønne bønner
- 1 dåse kikærter
- 1½ spsk gul karry
- 1 dåse kokosmælk
- 1 tsk soya
- 1 tsk lime- eller citronsaft eller æblecidereddike
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 god tsk salt
- ¼ tsk peber
- ½ tsk tørrede chiliflager
- Tilbehør:
- Frisk koriander
- Saltede peanuts
Fremgangsmåde
- Tilbered først nudlerne: I en gryde koges vand tilsat salt op. Når vandet er i kog, tilsættes nudlerne, som koger roligt i 5 minutter, rør i nudlerne under kogning så de skilles fra hinanden. Efter kogning sies vandet fra nudlerne.
- Løg og blomkål skæres i stykker af ønsket størrelse, hvidløgsfedet skæres fint, champignons ordnes og halveres og bønner skæres i stykker af ønsket størrelse.
- I en gryde eller dyb pande kommes lidt neutral olie, og løg, hvidløg, blomkål og champignons steges heri til løgene er klare (løg og hvidløg må ikke begynde af få farve!).
- Tilsæt herefter de resterende ingredienser, dog ikke de grønne bønner.
- Retten simrer, indtil blomkålen har opnået ønsket mørhed. Tilsæt de grønne bønner de sidste ca. fem minutter, så de når at blive varme og lidt møre.
- Bland nudlerne i retten og vend det hele grundigt sammen.
- Server med frisk koriander og peanuts ved siden af, så man selv kan toppe med dette i ønsket mængde.
Rigtig god fornøjelse.