Overnight oats er noget af min yndlingsmorgenmad (på en delt førsteplads sammen med havregrød). Det er det, fordi havregryn bare mætter mig bedst og i længst
tid, og fordi overnight oats kan laves i forvejen og så er de verdens nemmeste morgenmad. De kan være to go eller to stay, uanset hvad skal de bare tages ud af køleskabet og nydes. Ikke så meget hurlumhej der om morgenen, vel? Og vi vil jo gerne stadig have god, mættende og sund morgenmad, ik? Så værsgo’ ~ En nem opskrift på dejlig morgenmad:
Overnight oats med bær
Mængde: 1 person
Ingredienser
- 50 g grove havregryn
- 75 g friske eller frosne bær (alle slags bær, dog ikke frosne jordbær)
- 165 g (= ca. 1¾ dl) mælk af ønsket type (plante eller ko)
- 1 tsk agavesirup/tilsvarende mængde sukkererstatning (jeg bruger Easis Perfect Strø) - kan undlades
Fremgangsmåde
- Alle ingredienser røres grundigt sammen, kommes i en beholder med låg og stilles i køleskab natten over.
- Inden grøden spises om morgen, røres den igennem.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Tip: Bruges blåbær, smager det rigtig godt at tilsætte fintrevet skal af citron.