Majs-kokossuppe

Lad mig byde på en rigtig dejlig suppe fuld af smag og varmende hyggelighed? En lidt anderledes suppe fuld af dejlige smage og gode sager; Min majs-kokossuppe.

Suppe med anderledes ingrediens

Suppe bliver vi sjældent trætte af hjemme hos os, og denne smager så dejligt og lidt asiatisk og er et skønt måltid på en mørk og kold aften.
Suppen består af gode sager som blomkål, linser og hvidløg, og smagen rundes af med kokosmælk. Og så er der en ingrediens i, som jeg ellers aldrig bruger i suppe: Majs. Og det smager godt. Rigtig godt!

Majs-kokossuppe

Blendet eller ikke blendet ~ det er spørgsmålet

Suppen kan enten blendes til en lækker blød og cremet konsistens, eller den kan nydes med stykkerne af grønsagerne til at give tekstur. Den er god uanset hvilken måde, man serverer den på, og hvordan man serverer den afhænger jo af dem, der skal spise suppen. Min egen erfaring er, at børn generelt bedst kan lide, når supper er blendede. Selv er det lidt lyst- og humørstyret, 0m jeg har lyst til at blende denne suppe eller ej.

Majs-kokossuppe

Majs-kokossuppe aka. Overraskelsessuppe

Da mine børn var små, var de lidt… forbeholdne overfor ny mad (som så mange børn jo er), så jeg blendede suppen og kaldte den Overraskelsessuppe, og vupti var den spændende og nemmere at tage ind for børnene. Og de nød den og bad jævnligt, om jeg ville lave den til aftensmad. Smart, ik?

Majs-kokossuppe

Suppe-fan ligesom mig?

Så er det bare om at gå i krig med min suppe-kategori her på bloggen, der er masser af vælge i mellem, og garanteret noget du kan lide. Tryk HER og bliv inspireret.

 

Majs-kokossuppe
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 1 dåse majs (= 285 g drænet vægt)
  • 200 g kartofler (skrællet vægt)
  • 150 g blomkål
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 120 g røde linser
  • 1½ tsk gul karry
  • 8 dl vand med
  • 1½ grøntsagsbouillonterning
  • 1 dåse kokosmælk
  • Saft af ½ lime
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 1 tsk salt
Tilbehør
  • Godt fuldkornsbrød til og/eller brune ris i suppen
  • Grønne eller sorte linser
  • Fraiche eller yoghurt naturel
  • Frisk oregano eller frisk koriander
  • Sesamfrø og/eller solsikkekerner
  • Evt. både af lime ved siden af
Fremgangsmåde
  1. Kartoflerne skrælles, og sammen med blomkål, løg og hvidløg skæres de i mindre stykker.
  2. Alle ingredienser undtagen salt kommes i en gryde og koges op, hvorefter suppen koges roligt (hos mig er det trin 3 ud af 9) og med låg på gryden, til alt er mørt, det tager ca. ½ time. Rør ind i mellem.
  3. Tilsæt salt og varm suppen igennem.
  4. Blend suppen med stavblender, hvis dette ønskes.
  5. Smag til og juster, hvis det ønskes, konsistensen med lidt mere vand.
  6. Serveres rygende varm sammen med ønsket tilbehør.
Rigtig god fornøjelse.

 

Majs-kokossuppe

 

Majs-kokossuppe