Faktisk drikker jeg ikke så meget juice, mest fordi jeg synes, det er lidt fjollet at blende frugt til døde og så drikke dem, når man i stedet kunne nyde syn, duft, saft, tekstur og smag i den hele frugt. Meeen der er jo altid undtagelsen, der bekræfter reglen, ik. Og hos mig er det denne juice. Eller en “rigtig” juice er det ikke, for jeg har ingen juicer at lave juice på, men jeg har en god blender, og den har en juicefunktion (=blender frugten til juicekonsistens, ret imponerende faktisk), og det er mere end godt nok til mig.

Juicen her er helt enkel, vildt flot i farven og både frisk, sød og stærk, og jeg synes, den er særligt skøn at vågne på om morgenen.

 

Gulerodsjuice med æble, citron, appelsin og ingefær
 
Mængde: 2 personer
Ingredienser
  • 130 g gulerødder (ordnet vægt)
  • ½ æble
  • ½ citron
  • 1 appelsin
  • 7 g frisk ingefær (skrællet vægt)
  • 2 tsk agavesirup eller tilsvarende mængde sukkererstatning eller 1-2 dadler
  • 2 dl koldt vand eller 1½ dl vand + 6 isterninger
  • Ekstra: Isterninger
Fremgangsmåde
  1. Skræl gulerødderne, skræl det halve æble og befri det for kernehus, blomst og stilk, skræl den halve citron og skær den lidt hårde midte, skræl appelsinen og skær den lidt hårde midte fra, og skræl ingefæren og skær den i mindre stykker. Det hele skæres i nogle stykker, især gulerødder og ingefær.
  2. Alle ingredienser kommes i en blender og køres ved høj hastighed 2-3 minutter.
  3. Hæld juicen på glas, tilsæt isterninger og nyd juicen iskold.
  4. Juicen kan sagtens laves på forhånd.
Rigtig god fornøjelse.