Grøntsagslasagne med linser er en dejligt nem lasagne, der smager så de italienske lasagneengle synger. Jo, det gør de faktisk!
Grøntsagerne køres i en foodprocessor, alle ingredienserne til saucen blot varmes sammen i en gryde, og så lægges lasagnen sammen med fuldkornslasagneplader, snyde-bechamel (=Mornaysauce, du ved) – eller hjemmelavet bechamelsauce hvis du har tid og lyst – og drysses med ost og panko.
Ja, panko. Fordi det giver et lækkert sprødt knas på toppen.
Så buon apetito, du.
Grøntsagslasagne med linser
Mængde: 4-6 personer
Ingredienser
Sauce
- 1 løg
- 2 store fed hvidløg
- 150 g gulerødder (de 150 g er den mængde, der bruges i saucen)
- 2 stilke bladselleri
- 100 g blomkålsris (dem fra frost)
- 2 dåser hakket tomat
- 50 g rød pesto
- 1 spsk rød balsamico
- 1 spsk tørret oregano
- 1 tsk røget paprika
- 1 grøntsagsbouillonterning
- ½ dl olivenolie
- ½ dl vand
- 1 dåse grønne linser
- 1 stor tsk salt
- ¼ tsk groft sort peber
Derudover
- 1 brik Mornaysauce - både alm. og light kan bruges
- Fuldkornslasagneplader
- Revet ost
- Panko (det er en grov rasp-type, der giver mere sprødhed end alm. rasp)
Fremgangsmåde
- Løg og hvidløg pilles og skæres i grove stykker.
- Gulerødder skrælles og skæres i grove stykker.
- Bladselleri skæres i grove stykker.
- Løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri kommes i en foodprocessor og køres til en ret fin konsistens (har du ikke en foodprocesser - eller minihakker - kan løg, hvidløg og bladselleri skæres fint og gulerødder rives på den grove side af et rivejern).
- Kom alle saucens ingredienser i en gryde (blomkålsrisene kommes bare frosne i) og kog saucen igennem 10 minutters tid med låg på gryden og jævnlig omrøring.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
- Smør et fad str. 22x32 cm (indvendigt mål) med en smule neutral olie.
- Læg nu lasagnen sammen på følgende måde:
- Et tyndt lag sauce - plader - sauce - Mornay - plader - sauce - Mornay - plader - sauce - Mornay (- plader - sauce - Mornay).
- Herefter fordeles revet ost på lasagnen og til sidst drysses med panko.
- Lasagnen bages ca. ½ time til den har ønsket gylden farve.
Rigtig god fornøjelse.