Grøntsagslasagne med linser

Grøntsagslasagne med linser er en dejligt nem lasagne, der smager så de italienske lasagneengle synger. Jo, det gør de faktisk!

Grøntsagerne køres i en foodprocessor, alle ingredienserne til saucen blot varmes sammen i en gryde, og så lægges lasagnen sammen med fuldkornslasagneplader, snyde-bechamel (=Mornaysauce, du ved) – eller hjemmelavet bechamelsauce hvis du har tid og lyst – og drysses med ost og panko.

Ja, panko. Fordi det giver et lækkert sprødt knas på toppen.

Så buon apetito, du.

Grøntsagslasagne med linser

 

Grøntsagslasagne med linser
 
Mængde: 4-6 personer
Ingredienser
Sauce
  • 1 løg
  • 2 store fed hvidløg
  • 150 g gulerødder (de 150 g er den mængde, der bruges i saucen)
  • 2 stilke bladselleri
  • 100 g blomkålsris (dem fra frost)
  • 2 dåser hakket tomat
  • 50 g rød pesto
  • 1 spsk rød balsamico
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl vand
  • 1 dåse grønne linser
  • 1 stor tsk salt
  • ¼ tsk groft sort peber
Derudover
  • 1 brik Mornaysauce - både alm. og light kan bruges
  • Fuldkornslasagneplader
  • Revet ost
  • Panko (det er en grov rasp-type, der giver mere sprødhed end alm. rasp)
Fremgangsmåde
  1. Løg og hvidløg pilles og skæres i grove stykker.
  2. Gulerødder skrælles og skæres i grove stykker.
  3. Bladselleri skæres i grove stykker.
  4. Løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri kommes i en foodprocessor og køres til en ret fin konsistens (har du ikke en foodprocesser - eller minihakker - kan løg, hvidløg og bladselleri skæres fint og gulerødder rives på den grove side af et rivejern).
  5. Kom alle saucens ingredienser i en gryde (blomkålsrisene kommes bare frosne i) og kog saucen igennem 10 minutters tid med låg på gryden og jævnlig omrøring.
  6. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
  7. Smør et fad str. 22x32 cm (indvendigt mål) med en smule neutral olie.
  8. Læg nu lasagnen sammen på følgende måde:
  9. Et tyndt lag sauce - plader - sauce - Mornay - plader - sauce - Mornay - plader - sauce - Mornay (- plader - sauce - Mornay).
  10. Herefter fordeles revet ost på lasagnen og til sidst drysses med panko.
  11. Lasagnen bages ca. ½ time til den har ønsket gylden farve.
Rigtig god fornøjelse.

 

Grøntsagslasagne med linser

 

Grøntsagslasagne med linser