Is er godt. Al is er godt, faktisk. Sodavandsis. Flødeis. Sorbet. Og nicecream. Nicecream er altså også virkelig godt. Og den her kaffenicecream – uuhh, deter altså skøn.
Nicecream er lavet på en base af frosne bananer, og dertil sætter man så smag efter lyst. Det mest almindelige er at tilsætte bær eller frugt, men man kan også tilsætte fx peanutbutter, pebermyntesmag, lakrids eller som her kaffe.
Rigtig nicecream tilsættes ikke mælkeprodukter af nogen art, men det betyder ikke, at det er en kedelig wannabe-is. Nicecream er cremet, lækker og til den sunde side.
We like, ik?
Kaffenicecream
Denne nicecream smager overbevisende af kaffe, brug lidt mindre kaffe hvis du ønsker en mildere kaffesmag
Mængde: 2-3 personer
Ingredienser
- 600 g frossen banan
- 10 g Nescafé Gold Crema*
- 10 g tsk vaniljesukker
- 2 - 2½ tsk agavesirup eller 1 tsk Easis Perfect Strø
Fremgangsmåde
- Kom bananer alle ingredienser i en foodprocessor** og lad det stå 10-15 minutter, så bananerne kan blødgøres en smule.
- Kør herefter til en glat, cremet masse. Tilsæt IKKE væske, så ender nicecreamen ALT for flydende! Bananerne kan godt være noget genstridige og have behov for hjælp undervejs.
- Nu kan du...
- enten nyde kaffenicecreamen med det samme - så vil den have konsistens som en blød, let smeltet flødeis
- eller komme kaffenicecreamen i en lukket bøtte i fryseren og vente nogle timer, til massen er fast
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Man kan bruge enhver frysetørret kaffe, men Nescafé Gold Creme er fintmalet og derfor nemmere at blende helt ud i nicecreamen
**I denne opskrift bruges en foodprocesser, da det er nemmere at "få bugt" med bananerne i sådan en sammenlignet med en blender
**I denne opskrift bruges en foodprocesser, da det er nemmere at "få bugt" med bananerne i sådan en sammenlignet med en blender