Når vi snakker sundere is, kommer man ikke uden om nicecream, som er is lavet på frosne bananer, og i denne version er det en mint-chocolate chip nicecream ~ med en hemmelig ingrediens!
Traditionel is vs nicecream
Er nicecream så lige så lækkert som traditionel is? Ja. Det synes jeg i hvert fald. Det er to helt forskellige ting, som er gode på hver sin måde, og når man har lyst til netop den givne type is.
Blender eller foodprocessor?
Jeg bruger enten min blender (som er en prisbillig en af slagsen) eller min blender (som er i den dyrere ende) til at lave nicecream. I foodprocessoren bliver nicecreamen måske en smule mere luftig, men den smelter/bliver blød også en anelse hurtigere efterfølgende, end hvis jeg laver min nicecream i blenderen. I blenderen bliver nicecreamen lidt mere kompakt og holder lidt bedre på kulden.
Vigtigt!
Der er to meget vigtige ting at vide, når man laver nicecream:
~ Jo længere tid nicecream blendes/køres i foodprocessor, jo mere blød/smeltende bliver den, og det ønsker vi ikke. Vi vil gerne have så fast en is som muligt, så kør nicecreamen så kort tid som muligt (den skal selvfølgelig være klumpfri og cremet)
~ Der skal ikke tilsættes væske! Kun bananer samt den frosne frugt eller andre smage, man gerne vil have. Men ikke væske. I starten og et stykke hen i processen, når man står der og kigger på bananerne i blenderen/foodprocessoren kan man godt få lyst til at tilsætte lidt fx (plante)mælk, men lad være! I sidste ende vil væsken gøre nicecreamen for flydende, og bananerne skal nok blive til cremet is. I promise!
Og så var det den der hemmelige ingrediens
I min mint-chocolate chip nicecream er der en hemmelig, sund ingrediens, som ikke kan smages, men den kan ses, og den er vigtig; Det er nemlig den, der farver isen fint grøn.
Kan du gætte det?
Det er simpelthen frisk spinat. Yes yes. Og igen: Den kan ikke smages, så du kan roligt kaste dig ud i denne lækre grønne, chokoladeknasende nicecream.
Mere sundere is?
Så se fx min nicecream med jordbær (absolut klassiker herhjemme), min yoghurtis med bær og lakrids (bær og lakrids sammen er altså en skøn kombi!), min nicecream med peanutbutter og chokolade (til alle peanutbutterfans) eller min sundere kakaois med chokoladestykker.
- 200 g frossen banan i skiver
- 10 g frisk spinat
- ¼ tsk pebermyntearoma (ikke mere, det er kraftigt i smagen)
- 1 tsk agavesirup/1/2 tsk Easis Perfect Strø (kan udelades)
- 15-20 g mørk chokolade (gerne chokoladedråber - se billeder, eller pladechokolade)
- Bruges chokoladedråber, bruges disse som de er. Bruges pladechokolade skæres det i medium stykker.
- Frossen banan i skiver, frisk spinat, pebermyntearoma og agavesirup/Easis Perfect Strø kommes i en blender og køres til en klumpfri, cremet ismasse. Højst sandsyndligt skal du slukke blenderen et par gange i processen og skrabe indholdet ned fra siderne. Kør ikke massen længere end højst nødvendigt, men den skal selvfølgelig være cremet og is-lækker.
- Nydes med det samme.