Dadelkonfekt med flydende kirsebærfyld

Jeg elsker vist nærmest alle slags julegodter, og i år er jeg kommet på en ny variant af den hjemmelavede slags: Dadelkonfekt med flydende kirsebærfyld. Og det smager så luksus og er også pænt (vigtigt jo!).

Det er ikke svært at lave, men man skal være lidt forberedt, for kirsebærfyldet skal lige en tur i fryseren, inden man kan lave konfekten. Derudover er det nemt og rimelig hurtigt at lave lækker, lækker julekonfekt, der smager så juleenglene synger.

Få ingredienser ~ luksuriøs konfekt

Faktisk skal der kun bruges 3 ingredienser, plus lidt pynt hvis dette ønskes.

Ingredienserne der skal bruges til denne überlækre dadelkonfekt med kirsebærfyld er:

~ Dadler (de bløde i papæske)

~ Kirsebærsauce

~ Mørk chokolade

Og så evt. lidt pynt, på billederne her har jeg brugt pink dust fra Mill & Mortar, den farve matcher så fint med kirsebærsaucens farve, synes jeg. Man kunne også bruge guldstøv eller – flager, eller man kunne bruge hakkede mandler/nødder.

Tip til et godt resultat

For at kunne styre kirsebærsaucen inde i dadlen og få overtrukket dadlen med chokolade, uden at kirsebærsaucen laver rod i det hele, er det et must at fryse kirsebærsaucen. Jeg anbefaler, at man bruger små silikoneforme (den slags man bruger til at lave små chokolader i). På den måde er det nemt at tage den frosne kirsebærsauce ud af fryseren i helt små portioner, skære de frosne kirsebærsauce-portioner ud i stykker der passer i en dadel, og så lave to-tre stykker dadelkonfekt ad gangen, for kirsebærsaucen smelter hurtigt!

Psst.

Kan du godt lide sundere julegodter, så skulle du da også lige kigge på mine pebernøddekugler, som er lavet af blandt andet dadler, mandler og masser af lækre krydderier.

 

(Se billeder af processen nederst i dette indlæg)

 

Dadelkonfekt med flydende kirsebærfyld
 
Mængde: Efter ønske
Ingredienser
  • Bløde dadler (dem i papæske)
  • Kirsebærsauce (brug ikke bærrene)
  • Mørk chokolade til overtræk
  • Evt. og gerne pynt, fx farvet støv, mandelsplitter eller hakkede nødder
Fremgangsmåde
Forberedelse
  1. Kirsebærsauce kommes i små silikoneforme (se billede under opskriften), og disse små portioner kirsebærsauce fryses (gøres gerne dagen i forvejen).
Tillavning af dadelkonfekten
  1. Smelt chokoladen så den er klar til at overtrække med.
  2. Lav to-tre stykker dadelkonfekt ad gangen:
  3. Dadlerne åbnes på langs (men skæres ikke helt igennem!), og stenen fjernes (se billede nederst i indlægget).
  4. Tag en frossen kirsebærsauceportion (altså en enkelt af de små frosne kirsebærs sauce) ud af fryseren (se billede nederst i indlægget).
  5. Skær et stykke af den frosne kirsebærsauce, så det passer i dadlens hulrum og kom saucen heri (se billede nederst i indlægget).
  6. Luk dadlen så vidt muligt, så (den nu sikkert semi-optøede) kirsebærsauce så godt som muligt holdes inde i dadlen.
  7. Dette gøres med de to-tre dadler, man tillaver ad gangen.
  8. Med samlingen OPAD overtrækkes dadelkonfekten med chokolade (samlingen skal være opad, så kirsebærsaucen ikke løber ud af dadlen).
  9. Den chokoladeovertrukne dadelkonfekt pyntes efter ønske.
  10. Chokoladen på dadelkonfekten størkner, konfekten kommes i lukket beholder og opbevares i køleskab.
Rigtig god fornøjelse.

 

Dadelkonfekt med kirsebærfyld

 

Dadelkonfekt med kirsebærfyld

 

Dadelkonfekt med kirsebærfyld

 

Processen i forklaret i billeder:

Ingredienser og redskaber til fremstillingen af dadelkonfekt med flydende kirsebærfyld. Den røde form er en silikoneform beregnet til at lave chokolader i, men den fungerer perfekt til at fryse kirsebærsaucen i.

 

Dadlerne åbnes med et snit på langs – de skal ikke skæres igennem – og stenen fjernes. Herved bliver der et hulrum inde i dadlen, hvori den frosne kirsebærsauce skal være.

 

To små portioner frossen kirsebærsauce. Den frosne kirsebærsauce skæres i stykker, der passer i dadlens hulrum. Tag helst kun en enkelt frossen kirsebærsauceportion ud af fryseren ad gangen, da de tør virkelig hurtigt.

 

Et stykke frossen kirsebærsauce kommes i dadlen, og dadlen lukkes let sammen (så vidt muligt).

 

Den fyldte dadel overtrækkes så snart, kirsebærsaucen er i dadlen.