Havregrynskugler

Der er klassikere i julen, der altid helst skal have en plads i julehyggen; Brunkager, pebernødder, jødekager, vanillekranse, klejner og som her: Havregrynskugler.

Nytænkte havregrynskugler ~ gange to!

Men ikke den gammeldags smørfyldte slags, nixen bixen Karen Blixen! Så her er ikke bare et, men hele to, bud på havregrynskugler, der er lavet på lutter gode sager, og som stadig smager skønt, og lige som de skal.

Den ene slags er lavet på dadler og mandler, den anden slags er lavet på marcipan. Og i den ene slags kan man komme lidt procenter, hvis du forstår ~ så får den en lidt voksen kant, og det smager ret så godt, skulle jeg hilse at sige. Fra mig selv.

Og skal havregrynskuglerne også nydes af børn (og de skal de jo som regel), så kan man bare lave dem i børnevenlig version. Og så er det altså bare en både hyggelig og for børnene overskuelig proces at lave havregrynskugler.

Så i køkkenet med jer!

Vild med jul?

Så kig dig omkring i min inspirationskategori Jul, som du fx kan komme frem til ved at trykke HER.

 

Havregrynskugler ~ dem med mandler og dadler
 
Mængde: 20 stk
Ingredienser
  • 55 g mandler
  • 65 g havregryn
  • 80 g dadler, udstenet vægt (brug de bløde man køber i papæske)
  • ½ tsk havsalt
  • 2 spsk usødet kakao
  • 2 spsk kokosolie ELLER 2 spsk cointreau eller Baileys
  • ¼ dl koldt vand
  • Finvalsede havregryn til rulning
Fremgangsmåde
  1. Kom mandler og havregryn i en minihakker og blend til en rimeligt fin masse.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og kør massen grundigt sammen i minihakkeren.
  3. Form 20 kugler af af massen og rul kuglerne i havregryn.
  4. Havregrynskuglerne opbevares i tætsluttende beholder i stuetemperatur.
Rigtig god fornøjelse.

 
Havregrynskugler ~ dem med marcipan
 
Mængde: 20 havregrynskugler
Ingredienser
  • 175 g marcipan
  • 40 g finvalsede havregryn
  • 15 g kakao (den usødede type, den man bruger til bagning)
  • ¼ tsk havsalt
  • 4 spsk væske, fx vand, cointreau eller Baileys
  • 1 dadel eller 1½ tsk agavesirup
  • Finvalsede havregryn til rulning
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser kommes i en minihakker og køres til helt fin konsistens. Konsistensen vil være findelt og ikke samlet.
  2. Kom massen over i en skål og tryk den sammen med hænderne.
  3. Del massen i 20 klumper, tril dem til kugler og rul/tryk havregryn på overfladen. Rul kuglerne helt runde.
  4. Havregynskuglerne opbevares i tætsluttende beholder i stuetemperatur.

 

Havregrynskugler

 

Havregrynskugler

 

Havregrynskugler

 

Havregrynskugler

 

Havregrynskugler