Crunchy knoldselleri

Knoldselleri. Der knaser. Jeg kalder det crunchy knoldselleri. Ja, jeg ved det; Det er en genistreg, det navn.

Anywho.

Det er SÅ nemt og SÅ lækkert, og du er faktisk bare nødt til at lave det.

Hvordan man får knoldselleri til at knase?

Panko.

Du ved; Det der grove, japanske rasp (bare rolig, det er ikke svært at få fat i, rigtig mange supermarkeder har det, fx Rema1000)

It’s that simple.

Se selv opskriften herunder. Og glæd dig til at lave de her crunchy knoldselleri! Si’r det bare, du!

Jeg mener: Mør, cremet knoldselleri med en pankosprød overflade.

(Og psst: Man kan faktisk bruge alle slags rodfrugter OG kartofler til det her crunchymedpankolækkeri)

Når nu du har købt en pose panko, så tryk da lige HER og se hvad du også kan bruge panko til.

 

Crunchy knoldselleri
 
Opskriften her er uden mængdeangivelser, da man blot skal bruge den mængde knoldselleri, man ønsker til et givent antal personer og så give den gas med pankoen
Ingredienser
  • Knoldselleri
  • Panko (den grove, japanske rasp - fås i rigtig mange supermarkeder)
  • Neutral olie
  • Salt
  • Evt. ønsket smagssætning fx hvidløgspulver, løgpulver, røget paprika, chiliflager eller tørret salvie - bare slå dig løs
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  3. Skræl knoldsellerien og skær den i mundrette, rustikke stykker eller i sticks (a la pommes frites).
  4. Læg selleristykkerne på den bagepapirsbeklædte bageplade og vend dem med olie salt og evt. ønsket krydderi.
  5. Kom masser af panko over knoldselleristykkerne og vend det hele godt rundt, så pankoen så vidt muligt sætter sig på knoldselleristykkerne.
  6. Bag pankoknoldselleristykkerne ca. ½ time til de er møre og har lidt farve.
  7. Nyd som tilbehør.
Rigtig god fornøjelse.

 

Crunchy knoldselleri