Denne smoothie er så gul som forår og påske, men den kan sagtens nydes på alle tidspunkter af året. Smoothies med bær og frugt er altid gode, men det er også sjovt at lege med at komme grøntsager i, så man næsten uden at opdage det, får sat flere grøntsager til livs ~ jeg kalder det grøntsagssnigeren. Kunsten er så at at få nok grøntsager i, til at det batter lidt, men ikke så mange at det smager for meget af grøntsager. Jeg ELSKER grøntsager (no surprise), men jeg kan altså bedst lide, når mine smoothies smager mest af frugt og/eller bær. Gode grøntsager, der smager mindst muligt af grøntsager i smoothies, er blomkål, broccoli, gulerødder og spinat.

I denne smoothie er gulerødder udgangspunktet, og så har jeg arbejdet ud fra gule nuancer i grønt og frugt. Smoothien er sød og frisk, lidt stærk og lidt syrlig, cremet og lidt tyk på én gang, og jeg er ret tilfreds med den. Og så smager den rigtig godt på havregryn også (her udelader jeg somme tider ingefæren, alt efter lyst).

Se også min tropiske greenie med blomkål, spinat, ananas og mango, min chiasmoothie med broccoli og jordbær, min smoothie bowl med broccoli og bær, min smoothie med grønt og bær og min grønne chiasmoothie med broccoli og æble.

 

Gul smoothie med grøntsager & ingefær
 
Mængde: 2 personer
Ingredienser
 • 50 g frosne gulerødder
 • 25 g gul peberfrugt
 • 1 appelsin, befriet for skræl, hinde og midte
 • ½ banan
 • 30 g frossen mango
 • ¼ tsk stødt ingefær
 • ½ tsk agavesirup el. lign.
 • Saft af ½ lime
 • 1 dl koldt vand
Fremgangsmåde
 1. Alle ingredienser blendes meget grundigt (jeg kører smoothien 2 minutter på høj hastighed på min blender).
 2. Smoothien nydes kold, et par isterninger gør sig altid godt.
Rigtig god fornøjelse.