Bønnegryde

I den mørke tid hvor kulden mærkes, dagene er korte, og det ofte er gråt og vådt, er der ikke meget, der er hyggeligere end en dejlig gang comfort food. Her kan jeg på det varmeste anbefale en cremet bønnegryde serveret med blød kartoffelmos eller brune ris til. Det er bare hyggemad level 1000.

Matches made in heaven

Der er ting, der bare passer perfekt sammen: Biograf og popcorn. Regnvejr og stearinlys. Morgener og kaffe. Og så er der tomat og fløde. Dét er bare altid et fantastisk match. Så det er klart, at der er lidt fløde i min bønnegryde, ik. Fordi det bare smager fantastisk.

Bønnegryde

Nem og god mad uden hokus pokus

Jeg elsker god mad. Og jeg elsker også at lave mad. Men jeg elsker ikke, hvis processen med at lave mad er besværlig eller langvarig. Igen udmærket bønnegryden her sig:

(Stort set) alle ingredienser kommes i en gryde, retten koges ca. 20 minutter, og så er det spisetid. Nemt, ik? Og samtidig så smagfuldt og proppet med gode sager.

Server kartoffelmos (min favorit) til eller brune ris. Og rucola samt en krydderurt for det grønne, sprøde indslag.

Du vil ikke fortryde det!

Bønnegryde

Vild med bønnesaucer?

Så skal du altså lige kigge på min vegetariske butterchicken eller min vegetariske tandoori.

 

Bønnegryde
 
Mængde: 4 sultne personer
Ingredienser
  • 2 dåser bønner ~ fx brune, borlotti, black eye eller kidney eller en blanding
  • 2 dåser hakket tomat
  • 1 bakke brune champignon
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 75 g syltede perleløg
  • 3 spsk rød balsamico
  • 2 dl vand
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 tsk tørret salvie
  • ¼ tsk røget paprika
  • 1½ tsk groft salt
  • ¼ tsk peber
  • 1 dl fløde af ønsket type
  • 15 g maizena
Tilbehør:
  • Kartoffelmos (af 1,8 kg kartofler) eller brune ris
  • Rucola
  • Persille eller frisk oregano
Fremgangsmåde
  1. Skyl bønnerne grundigt og afdryp dem i en sigte.
  2. Ordn og skær grøntsagerne i stykker af ønsket størrelse.
  3. Kom alle ingredienser undtagen fløde og maizena i en gryde og kog roligt retten 10-15 minutter, alt efter ønsket mørhed på grøntsagerne.
  4. Rør fløden sammen med maizenaen og rør dette i retten, som koges igennem under omrøring, indtil saucen har jævnet sig.
  5. Smag til og juster evt. med lidt vand hvis dette ønskes.
  6. Server med kartoffelmos eller brune ris, rucola og krydderurt efter ønske.
Rigtig god fornøjelse.

 

Bønnegryde