Bønnegryde
Mængde: 4 sultne personer
- 2 dåser bønner ~ fx brune, borlotti, black eye eller kidney eller en blanding
- 2 dåser hakket tomat
- 1 bakke brune champignon
- 1 løg
- 1 rød peberfrugt
- 75 g syltede perleløg
- 3 spsk rød balsamico
- 2 dl vand
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 tsk tørret salvie
- ¼ tsk røget paprika
- 1½ tsk groft salt
- ¼ tsk peber
- 1 dl fløde af ønsket type
- 15 g maizena
- Kartoffelmos (af 1,8 kg kartofler) eller brune ris
- Rucola
- Persille eller frisk oregano
- Skyl bønnerne grundigt og afdryp dem i en sigte.
- Ordn og skær grøntsagerne i stykker af ønsket størrelse.
- Kom alle ingredienser undtagen fløde og maizena i en gryde og kog roligt retten 10-15 minutter, alt efter ønsket mørhed på grøntsagerne.
- Rør fløden sammen med maizenaen og rør dette i retten, som koges igennem under omrøring, indtil saucen har jævnet sig.
- Smag til og juster evt. med lidt vand hvis dette ønskes.
- Server med kartoffelmos eller brune ris, rucola og krydderurt efter ønske.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/cremet-boennegryde/
3.5.3251