Bønnegryde
 
 
Mængde: 4 sultne personer
Ingredienser
  • 2 dåser bønner ~ fx brune, borlotti, black eye eller kidney eller en blanding
  • 2 dåser hakket tomat
  • 1 bakke brune champignon
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 75 g syltede perleløg
  • 3 spsk rød balsamico
  • 2 dl vand
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 tsk tørret salvie
  • ¼ tsk røget paprika
  • 1½ tsk groft salt
  • ¼ tsk peber
  • 1 dl fløde af ønsket type
  • 15 g maizena
Tilbehør:
  • Kartoffelmos (af 1,8 kg kartofler) eller brune ris
  • Rucola
  • Persille eller frisk oregano
Fremgangsmåde
  1. Skyl bønnerne grundigt og afdryp dem i en sigte.
  2. Ordn og skær grøntsagerne i stykker af ønsket størrelse.
  3. Kom alle ingredienser undtagen fløde og maizena i en gryde og kog roligt retten 10-15 minutter, alt efter ønsket mørhed på grøntsagerne.
  4. Rør fløden sammen med maizenaen og rør dette i retten, som koges igennem under omrøring, indtil saucen har jævnet sig.
  5. Smag til og juster evt. med lidt vand hvis dette ønskes.
  6. Server med kartoffelmos eller brune ris, rucola og krydderurt efter ønske.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/cremet-boennegryde/