Bygotto med groft grønt, linser og varme krydderier

Der er risotto, og så er der risottoens lidt oversete kusine bygotto. Og jeg må sige, at jeg faktisk synes, det er lidt synd for den skønne bygotto sådan at stå i skyggen af den (også dejlige) risotto.

Lige til at holde af

Så her har jeg iklædt en bygotto de fineste sager, og det er altså svært ikke at holde af sådan en venlig, varm og velsmagende sag som denne bygotto med groft grønt, linser og varme krydderier. Og parmesan. Riiigeligt parmesan. (Eller et plantebaseret alternativ til parmesanen, selvfølgelig).

Bygotto med bid, næring og uhm-faktor

En bygotto udmærker sig ved at have masser af bid fra den lækre perlebyg, hvilket giver smagsmæssig og teksturmæssig personlighed til retten. Og så er der masser af skøn både næring og smag fra grøntsagerne, linserne, krydderierne og osten. Man ser ikke så tit risotto tilsat fx linser, men her i min bygotto har jeg gjort det for at hæve næringsindholdet og gøre retten til et fuldt måltid.

Det er simpelthen en dejligt mættende, og dog enkel ret, der passer rigtig godt til både hverdag og weekend ~ og man må gerne drikke et glas kold Chardonnay til.

Skål!

 

Bygotto med groft grønt, linser og varme krydderier
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 300 g perlebyg (ukogt mål)
  • 1 løg
  • 100 g knoldselleri (ordnet vægt)
  • 100 g gulerødder (ordnet vægt)
  • 100 g spidskål
  • 1 bakke brune champignon (=200 g ikke-ordnet vægt)
  • 1 dåse grønne eller sorte linser (= 240 g kogte)
  • Skal fra 1 ubehandlet citron
  • 2 gode tsk spidskommen
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk chiliflager
  • 1½ tsk salt
  • 1 liter vand
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 1 dl hvidvin
  • 1½ dl revet parmesan eller vegansk alternativ
Topping:
  • Persille
  • Hasselnødder
  • Parmesan/vegansk alternativ
Fremgangsmåde
  1. Alle grønsagerne ordnes og skæres i stykker af ønsket størrelse, dog ikke for små.
  2. Alle ingredienser undtagen parmesan kommes i en gryde eller dyb pande.
  3. Retten koges roligt med låg på gryden/panden ca. 20 minutter.
  4. Tilsæt efter de 20 minutter parmesan og bland det grundigt ud i retten, dette vil creme og samle retten.
  5. Tilsæt evt. lidt mere vand og varm igennem, så retten samler sig.
  6. Smag til.
  7. Nyd rygende varm og drysset med persille, hasselnødder og parmesan.
Rigtig god fornøjelse!

 

Bygotto med rodfrugter og varme krydderier

 

Bygotto med rodfrugter og varme krydderier