Bygotto med groft grønt, linser og varme krydderier
- 300 g perlebyg (ukogt mål)
- 1 løg
- 100 g knoldselleri (ordnet vægt)
- 100 g gulerødder (ordnet vægt)
- 100 g spidskål
- 1 bakke brune champignon (=200 g ikke-ordnet vægt)
- 1 dåse grønne eller sorte linser (= 240 g kogte)
- Skal fra 1 ubehandlet citron
- 2 gode tsk spidskommen
- 1 tsk garam masala
- ½ tsk chiliflager
- 1½ tsk salt
- 1 liter vand
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- 1 dl hvidvin
- 1½ dl revet parmesan eller vegansk alternativ
- Persille
- Hasselnødder
- Parmesan/vegansk alternativ
- Alle grønsagerne ordnes og skæres i stykker af ønsket størrelse, dog ikke for små.
- Alle ingredienser undtagen parmesan kommes i en gryde eller dyb pande.
- Retten koges roligt med låg på gryden/panden ca. 20 minutter.
- Tilsæt efter de 20 minutter parmesan og bland det grundigt ud i retten, dette vil creme og samle retten.
- Tilsæt evt. lidt mere vand og varm igennem, så retten samler sig.
- Smag til.
- Nyd rygende varm og drysset med persille, hasselnødder og parmesan.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/bygotto-med-groft-groent-linser-og-varme-krydderier/
3.5.3229