Blomkålsbéarnaise

Det er ikke fordi, jeg er bange for traditionel béarnaisesauce, men når nogen siger, man kan lave en god béarnaisesauce af blandt andet blomkål, er jeg jo simpelthen nødt til at prøve det. Så tadaaa: Blomkålsbéarnaise!

“Er blomkålsbéarnaise som traditionel béarnaise i smag og konsistens?” tænker du måske

Njah. Det er den ikke. Men den smager godt og béarnaiseagtigt. Konsistensen er slet ikke den samme, men det gør intet. Tværtimod, synes jeg. Min blomkålsbéarnaise er let i tekstur, men ikke tynd. En béarnaise må ikke være tynd. Den skal kunne blive siddende på kartoflerne, ik?

Hvorfor lave en béarnaise af blomkål, hvis den alligevel ikke er som en traditionel béarnaise?

Jeg synes, det er virkeligt dejligt, at saucen dels ikke er så kalorietung, og dels at den er lavet af gode, næringsrige sager som blomkål og røde linser. Jeg kan også godt lide, at saucen ikke ligger tungt i maven. Og så synes jeg virkelig, den her blomkålsbéarnaise smager godt.

Top 2 over ting blomkålsbéarnaise er godt sammen med

1 ~ Kartofler. Selvfølgelig, det giver sig selv.

2 ~ Grøntsager. Béarnaise er SÅ godt sammen med grøntsager. Fx dampet broccoli, dampede grønne bønner, dampet blomkål og letkogte gulerødder.

Psst!

Hvis du har lyst, kan jeg også byde på en béarnaise-skyr-creme, som er ret så lækker som alternativ til kold dressing.

 

Blomkålsbéarnaise
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 300 g blomkål
  • 20 g røde linser
  • 1½ tsk tørret estragon (kommes i til allersidst)
  • ¼ tsk gurkemejepulver
  • 3 spsk béarnaiseessens
  • 1 tsk æblecidereddike
  • ½ dl fløde
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 tsk havsalt
  • 1 knsp groft sort peber
  • 4½ - 5 dl vand
Fremgangsmåde
  1. Skær blomkålen fint.
  2. Kom alle ingredienser undtagen estragon i en gryde, læg låg på gryden og kog saucen ved jævn varme i 35 minutter. Omrør ind i mellem.
  3. Når saucen er færdigkogt, blendes den med stavblender meget meget grundigt, til den er helt glat.
  4. Tilsæt estragon og varm kort igennem.
  5. Smag til. Juster evt. med lidt vand (men husk at béarnaise er en tyk sauce).
Rigtig god fornøjelse.