Man kan aldrig få for mange opskrifter på vegetariske deller, vel? Derfor kom jeg liiige til at lave en lækker delle mere; Min virkelig nemme opskrift på vegetariske urtedeller.
6 ingredienser og en supersimpel fremgangsmåde = de skønneste, velsmagende urtearomatiserede kikærtedeller. Dert lyder bare skønt, ik. Og ve’ du hva’? Det er det faktisk også.
OG: Dellerne er sprøde udenpå, når de er nystegte. Og bløde indeni.
Du kan godt se det, tror jeg: Du er faktisk nødt til at lave de her deller.
Vegetariske urtedeller
Mængde: 8 deller
Ingredienser
- 1 dåse kikærter
- 1 løg
- 50 g finvalsede havregryn
- En håndfuld frisk krydderurt, fx dild, estragon, basilikum eller rosmarin
- ¾ tsk salt
- ¼ tsk peber
Fremgangsmåde
- Skyl grundigt og afdryp kikærterne.
- Alle ingredienser kommes i en foodprocessor, og massen køres til en fin konsistens. Den virker tør, men den er, som den skal være!
- Form herefter 8 deller ved at trykke hver klump godt sammen og derefter trille den til en kugle.
- Lad dellerne hvile 30 min. eller mere.
- Varm lidt olie op på en pande og steg dellerne heri ved middelhøj varme. Sørg for at dellerne får stegeskorpe så vidt muligt over det hele, gerne gylden/mørk gylden hvilket giver skøn smag og lidt god skorpe.
Rigtig god fornøjelse.
Vis dette opslag på Instagram