Vegetariske urtedeller

Man kan aldrig få for mange opskrifter på vegetariske deller, vel? Derfor kom jeg liiige til at lave en lækker delle mere; Min virkelig nemme opskrift på vegetariske urtedeller.

6 ingredienser og en supersimpel fremgangsmåde = de skønneste, velsmagende urtearomatiserede kikærtedeller. Dert lyder bare skønt, ik. Og ve’ du hva’? Det er det faktisk også.

OG: Dellerne er sprøde udenpå, når de er nystegte. Og bløde indeni.

Du kan godt se det, tror jeg: Du er faktisk nødt til at lave de her deller.

 

Vegetariske urtedeller
 
Mængde: 8 deller
Ingredienser
  • 1 dåse kikærter
  • 1 løg
  • 50 g finvalsede havregryn
  • En håndfuld frisk krydderurt, fx dild, estragon, basilikum eller rosmarin
  • ¾ tsk salt
  • ¼ tsk peber
Fremgangsmåde
  1. Skyl grundigt og afdryp kikærterne.
  2. Alle ingredienser kommes i en foodprocessor, og massen køres til en fin konsistens. Den virker tør, men den er, som den skal være!
  3. Form herefter 8 deller ved at trykke hver klump godt sammen og derefter trille den til en kugle.
  4. Lad dellerne hvile 30 min. eller mere.
  5. Varm lidt olie op på en pande og steg dellerne heri ved middelhøj varme. Sørg for at dellerne får stegeskorpe så vidt muligt over det hele, gerne gylden/mørk gylden hvilket giver skøn smag og lidt god skorpe.
Rigtig god fornøjelse.