Vegetarisk kebab ~ kan man godt det? Ja, det kan man da! Man kan lige, hvad man vil! Man skal jo bare ikke forvente, at det føles og smager som kød-kebab, vel. Det er grøntsager med kebabkrydderier, og det vil aldrig føles som kød. Og skal det heller ikke, hvis man spørger mig. Jeg ELSKER, at det er grøntsager, men med de lækre kebabkrydderier. At kalde det kebab er jo bare en referenceramme, så vi ved nogenlunde, hvad vi taler om.
Kebab eller shawarma?
Ved du, hvad der er forskellen på kebab og shawarma? Jeg gjorde ikke, men nu ved jeg det (tak, Google), så hør her:
Kebab betyder “stegt kød” og tilberedes i ovn eller på grill.
Shawarma er det arabiske navn på den ret, der på tyrkisk hedder döner kebab, som er kød skåret fra et stort spid.
Så blev vi klogere OG skal lave lækker mad om lidt, yay!
Så denne ret er altså…
…kebab, fordi grøntsagerne steges i ovnen. Auberginekebab. Grøntsagskebab. Vegetarisk kebab. Vegansk kebab. Kald det lige, hvad du vil (bare ikke noget grimt, okay?), lækkert er det i hvert fald. Lavet af portobellosvampe, aubergine og en hel masse krydderier.
Herhjemme spiser vi gerne auberginekebab i eller på fladbrød sammen med hummus, salat af en art ~ gerne spinat, hjertesalat eller rucola ~ tomater, agurk, og rødløg, enten rå eller syltede. Og med granatæblekerner. Og med fraiche eller creme fraichedressing. Nogle herhjemme kan også lide at dryppe med chilioile eller drysse med tørrede chiliflager (men det er ikke mig).
Den vegetariske kebab her kan også bruge i fx pitabrød eller salat.
Og så er det vist bare med at komme i gang med maden.
Nåja…
Hvis du gerne vil lave mere mad med aubergine så tryk HER og lad dig inspirere!
- 250 g portobellosvampe
- 2 store auberginer
- En smule olivenolie
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk stødt koriander
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk hvidløgspulver
- ½ tsk paprika
- ½ tsk tørrede chiliflager
- ¼ tsk røget paprika
- ¼ tsk stødt nellike
- ¼ tsk kanel
- 1 tsk havsalt
- ¼ tsk groft sort peber
- ½ tsk agavesirup (kan udelades)
- Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
- Portobello renses og skæres i skiver af ½ cm.
- Auberginer skæres på langs i skiver af 1 cm.
- To bageplader beklædes med bagepapir, og portobello- og aubergineskiverne fordeles herpå i et enkelt lag, sprayes eller pensles let med olivenolie og bages 30-40 minutter, til de er møre.
- Kom imens alle krydderier i en skål, vent med agavesirup.
- Når portobello og aubergine er bagt, skæres disse - stadig varme - i stykker af ønsket kebab-størrelse og kommes i skålen til krydderierne sammen med agavesiruppen. Det hele blandes grundigt.
- Server.