Tahindressing

Først var vi ikke gode venner. Nu er jeg så imidlertid igen blevet lidt mere voksen, og vores forhold er i sin begyndelse og på vej i en rigtig god retning. Altså, jeg taler om tahin. Og i denne forbindelse en lækker tahindressing.

Hvad er tahin?

Tahin er en lind pasta, der består af sesamfrø, der er kværnet indtil frøene afgiver olie, og massen samler sig til en pasta.

Tahin har en bitterhed, jeg ikke altid har været vild med, men blandet til en god dressing med andre skønne smage, er tahin altså en virkelig potent medspiller.

Lav selv eller ta’ med hjem?

Man kan lave tahin selv, men jeg synes ikke, det er hverken nemt eller besværet værd. Så jeg køber mig til det og sørger for, at indholdet i den tahin, jeg køber, er 100% sesamfrø. Dette giver dels den bedste smag, og dels er tilsat olie helt unødvendigt.

PSST: Når du nu er i gang med at kigge på dressing, så kig også lige på min peanutbutterdressing, den er SÅ.GO´!

 

Tahindressing
 
Mængde: Salatdressing til ca. 2-3 personer
Ingredienser
  • 50 g tahin
  • 1 spsk misopasta eller soyasauce
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 spsk riseddike
  • ½ spsk sesamolie
  • 1 tsk agavesirup
  • ¼ tsk havsalt
  • Et nip groft sort peber
  • ¼ dl koldt vand
  • Evt. drys: Sesamfrø
  • Smagsvarianter - blandes i dressingen:
  • - Fintrevet skal fra ½ lille øko-citron
  • - ¼ tsk tørrede chiliflager
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser røres grundigt sammen.
  2. Nyd tahin på fx bagte rodfrugter, bagt græskar, ovnstegte kartofler, salat eller i sandwich, wraps eller pitabrød.
  3. Tahindressing opbevares i køleskab.
Rigtig god fornøjelse.