Kage? Ja tak! Sund kage der smager dejligt og har blød konsistens? Stort JA TAK!
Og så er disse muffins endda verdens nemmeste muffins: Kom alle ingredienser i en foodprocessor – vroom vrooom – kom i form – bag – nyd. Ejmen, det bliver da ikke meget nemmere.
Muffinsene er bagt med fuldkornsmel, uden fedtstof, uden æg og uden hokus pokus. Faktisk har jeg bare taget mit allerbedste bananbrød og lavet det til muffins.
Og jeg kan kun sige dette: MUMS!
Sundere bananmuffins
Mængde: 12 muffins
Ingredienser
- 325 g meget moden banan (=vægten af selve bananerne uden skræl, det svarer til ca. 3 bananer)
- 75 g dadler (den angivne vægt er uden sten og svarer til ca. 7 dadler) ELLER ¾ dl flydende sødning, fx agavesirup, Bodylabs zero salted caramel topping eller Fibersirup
- 2½ dl mælk af ønsket type, herunder også plantemælk
- 2 tsk citronsaft
- 225 g hvid hvede mel
- ½ tsk havsalt
- 2 tsk vanille
- 1 tsk bagepulver
- 1½ tsk natron
- 60 g mørk chokolade
- 40 g mandler
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader alm. ovnvarme (= over- og undervarme).
- Bruges chiaæg røres dette sammen.
- Hak chokolade og mandler groft.
- Alle ingredienser undtagen chokolade og mandler kommes i en foodprocessor** og køres til en glat dej. Dejen er halv-tynd, det er meningen.
- Tilsæt den hakkede chokolade og de hakkede nødder, som røres i med ske.
- Beklæd en metalmuffinform (12 huller) med papirmuffinforme og fordel dejen heri.
- Bag muffinsene ca. 15 min.Bruges stegetermometer er muffinsene færdige ved en centertemperatur på 88 grader.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Jeg har en (billig) elektrisk kaffekværn (en af dem til at kværne kaffebønner i), den er perfekt til at knuse fx. chiafrø i.
**Har man ikke en foodprocessor moses bananerne grundigt med en gaffel og alle ingredienserne røres sammen i en skål.
**Har man ikke en foodprocessor moses bananerne grundigt med en gaffel og alle ingredienserne røres sammen i en skål.