
Flødekartofler
Mængde: 4 personer
Ingredienser
- 1½ kg bagekartofler
- 750 ml (=7½ dl) piskefløde*
- 1½ tsk paprika
- 1 tsk løgpulver
- ¾ tsk muskatpulver
- 2½ tsk salt
- ¼ tsk groft sort peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
- Bland fløde, paprika, løgpulver, muskat, salt og peber grundigt sammen (gerne i en hældekande af en art).
- Skræl bagekartoflerne, vask og tør dem.
- Skær kartoflerne i skiver på cirka 3 mm (trin 2 på Microplane mandolinjern).
- I et ovnfast fad på 37x25 cm (eller tilsvarende) lægges lagvist først den ene halvdel af kartoflerne.
- Herefter hældes halvdelen af flødeblandingen over kartoflerne i fadet.
- Tryk kartoflerne lidt ned i fadet.
- Læg lagvist den resterende halvdel kartofler i fadet.
- Hæld den resterende fløde over.
- Tryk kartoflerne lidt sammen.
- Bag flødekartoflerne ca. 50 minutter, til kartoflerne er møre og overfladen brun flere steder (midtvejs i bagningen kan man evt. "flytte" lidt af fløden fra siderne af fadet og hen oven på de øverste kartofler).
Rigtig god fornøjelse.