Flødekartofler


Flødekartofler
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 1½ kg bagekartofler
  • 750 ml (=7½ dl) piskefløde*
  • 1½ tsk paprika
  • 1 tsk løgpulver
  • ¾ tsk muskatpulver
  • 2½ tsk salt
  • ¼ tsk groft sort peber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
  2. Bland fløde, paprika, løgpulver, muskat, salt og peber grundigt sammen (gerne i en hældekande af en art).
  3. Skræl bagekartoflerne, vask og tør dem.
  4. Skær kartoflerne i skiver på cirka 3 mm (trin 2 på Microplane mandolinjern).
  5. I et ovnfast fad på 37x25 cm (eller tilsvarende) lægges lagvist først den ene halvdel af kartoflerne.
  6. Herefter hældes halvdelen af flødeblandingen over kartoflerne i fadet.
  7. Tryk kartoflerne lidt ned i fadet.
  8. Læg lagvist den resterende halvdel kartofler i fadet.
  9. Hæld den resterende fløde over.
  10. Tryk kartoflerne lidt sammen.
  11. Bag flødekartoflerne ca. 50 minutter, til kartoflerne er møre og overfladen brun flere steder (midtvejs i bagningen kan man evt. "flytte" lidt af fløden fra siderne af fadet og hen oven på de øverste kartofler).
Rigtig god fornøjelse.