Jeg kan da umuligt være den eneste, der er vild med en god, solid og bundærlig gang råkost? Men variation er jo altid godt, så her byder jeg på en rodfrugtråkost med citrusdressing.
Kunne det friste?
Råkost kan altid blot rives på den grove side af et rivejern, men lige netop denne, kan jeg godt lide at lave med mit julienneskræller, da råkosten bliver grovere og sprødere. Og utroligt pæn. Og pæn er vigtigt, det ved alle jo.
Denne rodfrugtråkost med citrusdressing har faktisk en del toner, der smager af Asien: Citrus og ingefær. Og hvis det grønne drys er frisk koriander og nøddeindslaget er peanuts er det nærmest en asiatisk slaw.
Flere salater? Så tryk HER og lad dig inspirere.
- 175 g gulerødder (den angivne vægt er den mængde, der bruges i råkosten)
- 175 g persillerod eller pastinak (den angivne vægt er den mængde, der bruges i råkosten)
- 175 g knoldselleri (den angivne vægt er den mængde, der bruges i råkosten)
- 2 røde æbler
- 1½ appelsine - saften heraf
- 1 lille økologisk citron - skallen heraf
- 2 spsk olivenolie
- 3 spsk agavesirup
- 10 g ingefær (den angivne vægt er den mængde, der bruges i råkosten)
- 1 tsk salt
- ¼ tsk groft sort peber
- Frisk koriander eller kruspersille
- Nødder, fx peanuts, mandelsplitter eller hasselnødder
- Start med at røre dressingen sammen.
- Gulerødder, knoldselleri og persillerod eller pastinak skrælles og skæres i strimler (brug gerne en julienneskræller til tykke strimler)
- Skær æblerne ud i strimler/stænger der matcher rodfrugtstrimlerne størrelsesmæssigt.
- Bland grundigt rodfrugter med æble og dressing.
- Ved servering drysses med ønsket grønt samt ønsket type nødder.