En god crumble går man ikke galt i byen med. Sådan en med bløde, syrlige rabarberstykker i bunden og sprød, sød top. I min verden skal sådan en sag altid ~ altid! ~ serveres med blødtpisket flødeskum. Uhm, så synger englene altså!

Og vil man gerne bage kagen i vegansk udgave, bruger man blot en plantebaseret smør samt en plantebaseret piskbar fløde, og vupti: Vegansk rabarbercrumble.

Skulle man være i tvivl om, hvorvidt jeg er glad for rabarberkager, kan en søgning på “rabarber” her på bloggen hurtigt afgøre dén sag…

 

Rabarbercrumble
 
Mængde: En tærteform Ø25cm
Ingredienser
  • Bund
  • 500 g rabarber (ordnet vægt!)
  • 100 g sukker
  • 20 g vaniljesukker
  • 10 g majsstivelse
  • Crumble
  • 100 g hvedemel eller hvid hvede mel
  • 50 g finvalsede havregryn
  • 75 g sukker
  • 75 g blødt smør (ikke smeltet!)
Fremgangsmåde
  1. Afmål smørret og lad det ligge i stuetemperatur indtil det skal bruges.
  2. Ordn rabarberne og skær dem i stykker på 2-3 cm.
  3. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovnvarme.
  4. Læg rabarberne i en ikke-smurt tærteform, drys sukker, vaniljesukker og maizena over og bland godt sammen.
  5. Bland de tørre ingredienser til crumblen i en skål.
  6. Tilsæt det bløde (ikke smeltede!) smør og ælt dejen grundigt sammen med hænderne, indtil massen er helt blandet og lidt "små-klumpet".
  7. Fordel crumblen over rabarberne.
  8. Bag kagen i ovnen ca. 50-60 min. til den har ønsket farve på toppen.
  9. Skal kagen nydes lige efter bagning, skal den stå og hvile 10 minutters tid inden servering.
  10. Server med blødtpisket flødeskum.
Rigtig god fornøjelse.