En god crumble går man ikke galt i byen med. Sådan en med bløde, syrlige rabarberstykker i bunden og sprød, sød top. I min verden skal sådan en sag altid ~ altid! ~ serveres med blødtpisket flødeskum. Uhm, så synger englene altså!
Og vil man gerne bage kagen i vegansk udgave, bruger man blot en plantebaseret smør samt en plantebaseret piskbar fløde, og vupti: Vegansk rabarbercrumble.
Skulle man være i tvivl om, hvorvidt jeg er glad for rabarberkager, kan en søgning på “rabarber” her på bloggen hurtigt afgøre dén sag…
Rabarbercrumble
Mængde: En tærteform Ø25cm
Ingredienser
- Bund
- 500 g rabarber (ordnet vægt!)
- 100 g sukker
- 20 g vaniljesukker
- 10 g majsstivelse
- Crumble
- 100 g hvedemel eller hvid hvede mel
- 50 g finvalsede havregryn
- 75 g sukker
- 75 g blødt smør (ikke smeltet!)
Fremgangsmåde
- Afmål smørret og lad det ligge i stuetemperatur indtil det skal bruges.
- Ordn rabarberne og skær dem i stykker på 2-3 cm.
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovnvarme.
- Læg rabarberne i en ikke-smurt tærteform, drys sukker, vaniljesukker og maizena over og bland godt sammen.
- Bland de tørre ingredienser til crumblen i en skål.
- Tilsæt det bløde (ikke smeltede!) smør og ælt dejen grundigt sammen med hænderne, indtil massen er helt blandet og lidt "små-klumpet".
- Fordel crumblen over rabarberne.
- Bag kagen i ovnen ca. 50-60 min. til den har ønsket farve på toppen.
- Skal kagen nydes lige efter bagning, skal den stå og hvile 10 minutters tid inden servering.
- Server med blødtpisket flødeskum.
Rigtig god fornøjelse.