Indtil nu har jeg haft mit bøvl med at finde en god opskrift på pizzasauce. De saucer, jeg har prøvet, har enten været for vandede, for kraftige i smagen eller for ingrediensmæssigt omfattende. Så hvis man vil have noget gjort ordentligt, må man åbenbart gøre det selv. Hvilket så hermed er gjort.
Førhen har jeg altid bare brugt købe-ketchup på pizza, men det er så eftertrykkeligt slut nu! Pizzaen får simpelthen en helt anden, frisk og virkelig lækker smag, når tomatsaucen er hjemmelavet. Og denne sauce er bare så nem, at det nærmest er fjollet ikke at lave den. Så’ det sagt!
Pizzasauce
Mængde: Sauce til 2 pizzaer
Ingredienser
- 1 fed hvidløg
- ½ løg
- Lidt olivenolie at stege i
- ½ dåse hakket tomat (= 200 g)
- 35 g tomatpure
- En håndfuld frisk basilikum eller oregano
- ¾ tsk salt
- ½ tsk sukker
- Lidt friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Løg skæres fint, hvidløg finthakkes eller knuses i en hvidløgspresser.
- Løg og hvidløg steges i lidt olivenolie til blandingen er mør, men ikke har taget farve.
- Tilsæt de øvrige ingredienser.
- Kog roligt (hos mig er det trin 3 ud af 9) uden låg på gryden (eller med låg halvt over, hvis det "sprutter") og med omrøring ind imellem i 10-15 minutter.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Saucen kan sagtens laves på forhånd. I det tilfælde kommes saucen i en lukket beholder og opbevares i køleskabet, hvor den kan holde sig 4-5 dage i hvert fald.
[…] Og så lige en nem og lækker pizzasauce på, opskrift til min version af sådan en finder du HER. […]