Lad os sige, at vi holdt en hyggelig påskefrokost. Efter al maden venter en god kop kaffe eller te – og hvad serverer man hertil? Påskecookies, sæføli.
Mine påskecookies er bagt med æblemos i stedet for æg (bare rolig, man kan ikke smage æblemosen i cookiesene), og en meget mindre mængde smør, end man finder i tradtionelle cookies.
Men før du tænker “de cookies lyder liiidt kedelige”, så må jeg sige, at de smager sødt, sprødt, er lidt chewy i midten og i det hele taget alt det, man kunne ønske i en cookie.
Hvorfor de hedder Påskecookies? Fordi de er pyntet med påskeæg. Fint, ik?
Er du også vild med cookies? Tryk HER og bliv lækkersulten!
- 75 g sukker
- 75 g brun farin
- 75 g smør
- 75 g æblemos uden æblestykker i
- 1½ tsk vaniljesukker
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 235 g hvedemel
- 150 g små påskeæg med marcipan i + til pynt
- Tænd ovenpå 160 grader varmluft.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Skær påskeæggene i grove stykker (de små æg med marcipan i skærer jeg faktisk bare i tre dele pr æg).
- Smørret skal være blødt men ikke smeltet.
- Bland alle ingredienserne undtagen påskeægstykkerne sammen - dejen er fast, det er meningen, hav blot lidt tålmodighed med grydeskeen, dejen skal nok samle sig.
- Rør til sidst påskeægstykkerne i dejen - husk der også skal være til pynt.
- Del dejen i 12 stykker, rul disse til kugler og sæt kuglerne på bagepladen.
- Tryk kuglerne en smule ned (max en fjerdedel af højden på kuglen) og kom så mange stykker påskeæg på hver let trykte kugle som muligt, påskeægstykkerne trykkes kun helt let i dejen, de skal nok sætte sig fast under bagning.
- Bag cookiesene ca. 14-15 minutter til de er let gyldne og akkurat kun lige begyndt at falde lidt sammen.
- Afkøl cookiesene på bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder i stuetemperatur.