Nulkommafem er et koncept her på kanalen, hvor maden skal være så nem og hurtig som muligt, og den her Nulkommafemgryde er simpelthen et rent og skært hit. Hvis man selv må ha’ lov at sige det.

Hakket tomat, bælgfrugt, grøntsager, krydderier, evt. et skvæt fløde og voila: Aftensmaden er serveret med et minimum af indsats, men jeg lover dig, der vi være glæde i munden hele vejen rundt om spisebordet.

Og de der grøntsager: Tøm grøntsagsskuffen eller køb dig fra en grøntsagsblanding af en frisk eller frossen slags. Nemt, ik?

Hvad serverer man til Nulkommafemgryde? Hvis du spørger mig: Ris eller mos. Muuums, du!

Der er mere Nulkommafem at komme efter, bare tryk HER.

Nulkommafemgryde
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 2 dåser hakket tomat
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g blandede grøntsager
  • 1 dåse kikærter eller bønner
  • 1½ tsk spidskommen
  • ½ tsk røget paprika
  • ¼ tsk tørrede chiliflager
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 tsk salt
  • Evt. ½ dl fløde (kan udelades)
Tilbehør
  • Ris eller mos
  • Frisk krydderurt
  • Evt. fraiche eller yoghurt naturel
  • Evt. noget knas, mandelsplitter eller knuste majschips
Fremgangsmåde
  1. Grøntsagerne skal være i strimler eller i ikke alt for store stykker.
  2. Kom de to dåser hakket tomat i en gryde og rør grundigt majsstivelsen ud heri.
  3. Kom alle øvrige ingredienser i gryden til de hakkede tomater og sæt gryden til at småkoge med låg på indtil grøntsagerne er møre, og saucen jævnet (det er vigtigt, at saucen koger rigtigt i 2-3 minutter, så majsstivelsen koges ordenligt ud). Omrør jævnligt.
  4. Smag til.
  5. Server med fx ris eller mos til, samt drysset med frisk krydderurt og evt. noget knas og evt. fraiche/yoghurt naturel.