Til madpakken. Til morgenmaden. Til suppen eller salaten. Til midt i mellem. De her nemme grovboller med gulerod kan det hele.
Mættende, lækre brød til de fuldkornsforskrækkede
Brug bollerne som madpakkebrød eller nyd dem til din morgenmad ristede med ost på. De her grovboller med gulerod er nemme at lave, de er populære hos store og små (fordi selv ikke den fuldkornsforskrækkede type bliver bange for dem – tak til hvid hvede, det lyse fuldkornsmel), og så kan de fryses, så man altid kan have et skønt stykke brød på no time.
Bag disse brød som frokoststykker (aflange, du ved) eller som helt almindelige boller. De smager skønt, uanset hvilken form de har.
Andre bud på lækre brød i samme kategori?
Se mine grove bagels, mine bløde grove sandwichboller med rødbede eller mine bløde bønnebrød med graham og gulerødder.
- 30 g gær
- 4 dl lunkent vand
- 1 spsk sukker
- 250 g gulerødder (den angivne mængde er uskrællet vægt)
- 550 g hvid hvede mel (det er et fuldkornsmel)
- 200 g fuldkornsspeltmel
- 1 spsk salt
- Pensling: Ingen hvilket giver lækkert "tør" overflade
- Drys: Fuldkornsspeltmel
- Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern.
- Rør gæren ud i det lunkne vand.
- Tilsæt alle øvrige ingredienser og bland/ælt dejen godt. Måske tænker du, at dejen er lidt vel fast, men det er meningen. Gulerødderne afgiver nemlig lidt væde i dejen, og som den er her, er den helt perfekt at arbejde med.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Drys lidt fuldkornsspeltmel på køkkenbordet og læg dejen ud herpå.
- Rul med en kagerulle dejen ud til et rektangel på 20x40cm.
- Skær 12 stykker ud af dejen med en dejskærer eller kniv, gulerodsstykkerne kan være rektangulære som de madpakkebrød man kan købe i butikkerne, eller de kan være rustikke i formen. De kan også trilles til boller, det er også rigtig lækkert.
- Drys lidt fuldkornsspeltmel på gulerodsstykkerne og tryk melet let fast i overfladen.
- Læg et klæde over bollerne og lad dem hvile 30 minutter i stuetemperatur.
- Når gulerodsstykkerne har hvilet i 30 minutter, tændes ovnen på 200 grader varmluft.
- Når ovnen er helt varm, sættes pladen med gulerodsstykkerne ind og bages ca. 15 minutter.
- Gulerodsstykkerne er færdige, når de er flot gyldne i bunden og måske har fået en anelse farve på toppen.
- Gulerodsstykkerne er fryseegnede. Og de smager helt genialt efter en tur i brødrister.