Her får du en nem teriyakisauce, som er helt perfekt til at sætte prikken over i’et i en lækker stir fry, som dip eller som marinade.
Hvad er teriyakisauce?
Teriyaki er egentlig en asiatisk tilberedningsmetode, hvor mad bliver marineret med en sauce og efterfølgende grillet eller stegt. Ordet ”teriyaki” kommer af ”teri”, som betyder ”glans”, og ”yaku” som betyder ”grille” eller ”stege”.
Hvad kan man bruge teriyakisauce til?
Der er vist nærmest ingen grænser for, hvad du kan marinere med teriyakisauce. Husk blot at pensle maden i slutningen af tilberedningen, hvis du gør det for tidligt i processen, kan du risikere at branke din mad.
1001 varianter
Der findes mange varianter af teriyakisauce, der er smagssat på forskellige måder. Min version er vist nogenlunde klassisk, den er supernem, og så er den også lige til at lave i sukkerfri variant (ved brug af Sukrin Gold), hvis det ønskes.
- ½ dl soyasauce
- 2 dl vand
- 25 g brun farin eller Sukrin gold
- 2 fed hvidløg
- 10 g frisk ingefær (obs: 10 g er den mængde, der bruges)
- ½ - ¾ tsk tørrede chiliflager
- 1 spsk risddike
- 1 spsk sesamolie
- 10 g majsstivelse
- Kom alle ingredienser i en lille gryde og pisk dem grundigt sammen med piskeris.
- Varm teriyakisaucen op, omrør jævnligt. Saucen skal nå kogepunktet, herefter skal den koge 2-3 minutter (dette for at maizenaen koges ordentligt ud). Først vil teriyakisaucen være uklar i udseendet, men den ender klar og blank.
- Brug teriyakisaucen med det samme eller opbevar den i køleskab indtil den skal bruges.