Mageløs mangocurry

Mageløs mangocurry er en hurtigt lavet asian style comfort food-ret med masser af grøntsager, kikærter og smag, som nydes med brune ris og frisk koriander (du må også gerne bruge jasminris i stedet, det smager også virkelig dejligt sammen med saucen). Mums, ik.

Min mangocurry er fuld af smag fra kokosmælk, rød karry, hvidløg og ingefær, og den har masser af bid fra de lækre grønsager samt sødme fra mangoen. Frugt i varm mad er altså totalt undervurderet – prøv fx mit bønnefad med mangochutney og kokos, hvori der er banan, det smager også megalækkert.

Majsstivelse? I en asiatisk ret?!

Og hvis du synes, det er liiige en tand til den mærkelige side at bruge majsstivelse i en kokosmælkbaseret ret, så undlader du den bare. Men majsstivelsen gør, at saucen er skønt cremet (men ikke tyk), og den hænger lidt bedre fast på grøntsager og ris. Si’r det bare.

Er du til nem mad med masser af grøntsager og gode bælgfrugter? Så se lige på mine Nulkommafemretter!

 

Mageløs mangocurry
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
Curry
  • 350 g mango (jeg bruger dem fra på frost)
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 røde peberfrugter
  • 200 g blomkål
  • 2 dåser kikærter
  • 2 dåser kokosmælk, light eller almindelig
  • 25 g majsstivelse
  • 3 tsk rød karrypasta
  • 1 tsk ingefærpulver
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • ¼ tsk gurkemeje
  • 1½ tsk salt
Tilbehør:
  • Brune ris og frisk koriander
Fremgangsmåde
  1. Sæt risene til at koge efter anvisning på pakken.
  2. Kom kokosmælken i en wok eller stor gryde og udrør majsstivelsen grundigt heri sammen med rød karrypasta, ingefærpulver, smuldret bouillonterning, gurkemeje og salt.
  3. Ordn grøntsagerne og skær dem i stykker af ønsket størrelse (ikke for små).
  4. Bruges mangotern fra frost, kan disse bruges både frosne eller let optøede. skær dem evt. lidt ud, hvis du synes, stykkerne er for store.
  5. Tilsæt alle grøntsagerne, hvidløg, kikærter samt mango og kog curryen op, så saucen boblekoger (ikke bulder-og-brag-koger) 2-3 minutter, så majsstivelsen koges ordentlig ud.
  6. Curryen simrer herefter lystigt, indtil grøntsagerne har ønsket konsistens (plus/minus 10 minutter). Rør indimellem.
  7. Smag til.
  8. Server med brune ris og frisk koriander.
Rigtig god fornøjelse.