Dette er simpelthen en skøn vegebøf, der kan varieres på utallige måder med forskellige krydderurter, hvidløg, chili og krydderier.
De smager så dejligt nystegte, varme og sprøde, hvor de kan bruges på alle mulige måder: i en buddha bowl, som tilbehør til kartofler og grønsager, i pitabrød, i (kål)wraps og så videre. Og så smager de også fantastisk som pålæg på et stykke (ristet) rugbrød og med lidt god remoulade på. Konsistens og udseeende er faktisk lidt i retning af fiskefrikadeller, men ikke smagen selvfølgelig ~ heldigvis!
Og så er bøfferne nemt og hurtigt lavet, kræver ikke mange ingredienser og giver gode proteiner på grund af bønnerne.
- 1 ds butter beans, skyllet og afdryppet (= 240 g kogte butterbeans)
- 150 g majs + 3-4 spsk majs (sidstnævnte skal ikke blendes med, men i farsen efter blendning sammen med de øvrige ingredienser)
- 1 løg
- ¼ bdt purløg, skåret i små stykker
- 50 g fint majsmel eller fint fuldkornsmel
- 1½ tsk salt
- 2 spsk sesamfrø, evt. ristede
- Rist evt. sesamfrøene på en tør pande til de har taget lidt farve.
- Blend de 150 g majs, butter beans og løg rigtig grundigt i en foodprocessor til en så jævn masse som muligt. Massen skal nok skrabes ned fra foodprocessoren sider undervejs.
- Kom blandingen i en skål og rør de resterende ingredienser grundigt i.
- Lad farsen hvile ½ times tid.
- Varm noget olie op på en pande, og form 6 bøffer i ønsket form og tykkelse.
- Steg bøfferne til de er flot gyldne på begge sider.
Disse majsbønnebøffer er virkelig et nemt bud på en vegetarbøf. Det tager ingen tid at røre dem sammen, og de har en mild og dejlig smag, der gør det nemt at parre dem med tilbehør. Mine blev med persille i stedet for purløg, og det kan man variere med mange andre krydderurter, tænker jeg. Mine majsbøffer blev tilberedt i ovn, da jeg alligevel havde den tændt til nogle ovnkartofler, de bliver fint gyldne, de skal blot vendes undervejs, så de får farve på begge sider.
[…] i lidt andre og nye baner. Hummus i alle afskygninger er jo godt. Avocado. Tomat. Vegedeller (fx disse, disse eller disse). Æg. Spreads. Postejer. […]