Majs-bønnebøffer

Dette er simpelthen en skøn vegebøf, der kan varieres på utallige måder med forskellige krydderurter, hvidløg, chili og krydderier.

De smager så dejligt nystegte, varme og sprøde, hvor de kan bruges på alle mulige måder: i en buddha bowl, som tilbehør til kartofler og grønsager, i pitabrød, i (kål)wraps  og så videre. Og så smager de også fantastisk som pålæg på et stykke (ristet) rugbrød og med lidt god remoulade på. Konsistens og udseeende er faktisk lidt i retning af fiskefrikadeller, men ikke smagen selvfølgelig ~ heldigvis!

Og så er bøfferne nemt og hurtigt lavet, kræver ikke mange ingredienser og giver gode proteiner på grund af bønnerne.

 

Majsbønnebøffer
 
Mængde: 6 stk
Ingredienser
  • 1 ds butter beans, skyllet og afdryppet (= 240 g kogte butterbeans)
  • 150 g majs + 3-4 spsk majs (sidstnævnte skal ikke blendes med, men i farsen efter blendning sammen med de øvrige ingredienser)
  • 1 løg
  • ¼ bdt purløg, skåret i små stykker
  • 50 g fint majsmel eller fint fuldkornsmel
  • 1½ tsk salt
  • 2 spsk sesamfrø, evt. ristede
Fremgangsmåde
  1. Rist evt. sesamfrøene på en tør pande til de har taget lidt farve.
  2. Blend de 150 g majs, butter beans og løg rigtig grundigt i en foodprocessor til en så jævn masse som muligt. Massen skal nok skrabes ned fra foodprocessoren sider undervejs.
  3. Kom blandingen i en skål og rør de resterende ingredienser grundigt i.
  4. Lad farsen hvile ½ times tid.
  5. Varm noget olie op på en pande, og form 6 bøffer i ønsket form og tykkelse.
  6. Steg bøfferne til de er flot gyldne på begge sider.
Rigtig god fornøjelse.

Majs-bønnebøffer

 

 

Majsbønnebøffer