Dette er en rigtig god grundopskrift på deller. Som de er, minder de lidt om almindelig kød-frikadeller, og derfor kan de bruges på helt samme måde og til samme tilbehør, fx sammen med kartofler og sauce eller som pålæg på rugbrød. De kan også tilsættes smag og fyld fx feta, hvidløg, krydderurter eller hvad man nu har lyst til. Derudover er de nemme at lave, fordi de ikke kræver hverken mange ingredienser eller lang tid. Win-win på hele linjen, siger jeg bare.
Linsedeller
Linsedellerne her er lækre varme i stedet for traditionelle frikadeller, og de smager også fantastisk kolde på en rugbrødsmad.
Mængde: 6 stk
Ingredienser
- 1 dl røde linser + 2 dl vand + ½ tsk salt
- ½ løg, finthakket eller groftrevet
- 60 g finvalsede havregryn
- 25 g fint fuldkornsmel fx hvid hvede mel
- ¼ dl vand
- 1 spsk soya
- Lidt friskkværnet peber (mere hvis du er glad for peber ~ det er jeg ikke)
- ¾ tsk havsalt
Fremgangsmåde
- Kog linser, vand og salt roligt og under låg i 15 minutter.
- Hæld evt. overskydende vand fra, men dræn ikke linserne i en si.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør grundigt farsen sammen.
- Lad farsen hvile 20-30 minutter.
- Form 6 deller.
- En pande varmes op til middel varme, og linsedellerne steges herpå i en smule neutral olie*. Dellerne er færdige, når de er flot gyldne.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Linsedellerne kan også ovnbages: 200 grader varmluft i ca. 20 minutter. Men jeg synes altid, pandestegning er at foretrække, da min erfaring er, at ovnstegning generelt gør linse- og bønnedeller lidt tørre.
Tror du at de kan fryses?
Hej Carina.
Hvor dejligt du læser med og tak for dit gode spørgsmål.
Jeg kan ikke huske, om jeg har prøvet at fryse dellerne, men jeg tror, de kan. Nu er jeg jo nødt til at forsøge det
Prøv! Og jeg hører meget gerne fra dig om resultatet.
Kærlig hilsen Pernille.
[…] og nye baner. Hummus i alle afskygninger er godt. Avocado. Tomat. Vegedeller (fx disse, disse eller disse). Æg. Spreads. Postejer. […]