Det forbavser mig, at man altid kan finde på nye varianter af lækre supper, men med en verden fuld af de skønneste grøntsager, er variationsmulighederne jo nok i virkeligheden uendelige. Denne gang er det blevet til en cremet og smagfuld kokossuppe med kål, sød kartoffel, bønner og rød karry. “It’s aaalll goood”, som de siger ovre i det der USA.
Er du klar til et få et tip, der kan gøre dine asupper og saucer med rød karry flot røde?
Jeg har selv bøvlet med at få mine asiatiske supper og saucer lige så flot røde, som når man får den serveret på spisesteder eller i selveste Thailand. Faktisk var de temmelig blege og fesne at se på. Men så lærte jeg et trick: Man skal bruge rød peberfrugt for at hjælpe farven på vej!
Dette kan gøres på to måder:
Enten ved at finthakke rød peberfrugt (ikke snackpeber, da snackpeber har et lavere vandindhold end rød peberfrugt) med en kniv eller endnu bedre i fx en minihakker, foodprocessor eller blender. Herved frigives farve og væske fra peberfrugten, som vil farve suppen/saucen flot rød. Dette er fremgangsmåden, jeg har brugt i denne opskrift.
Eller ved at koge stykker af rød peberfrugt (igen: ikke snackpeber) med i suppen/saucen, som så blendes fint med en stavblender (dette kræver, at man ikke har flere ingredienser i suppen/saucen, end dem der må blendes med, øvrige grøntsager osv. kan tilsættes efter blendning).
Vupti: Flot rød suppe eller sauce!
Om man kan bruge light-kokosmælk i denne kokossuppe med kål, sød kartoffel, bønner og rød karry?
Det kan man i hvert fald. Suppens grundelement er kokosmælk, og hvis man ønsker at bruge dette i lightversion, gør man bare det. Eller man kan bruge en blanding af almindelig kokosmælk og light. No worries. Det smager skønt uanset.
Hey ~psst!
Vild med asiatisk mad? Os’ mig! Prøv lige at se min opskrift på thailandsk kokossauce med bønner, min nudelsalat med bønneglasnudler og soya-misodressing eller min tofu nasi goreng.
- 1 dåse bønner (=240 g kogte), fx kidneybønner
- 300 g sød kartoffel (= cirka 2 søde kartofler)
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 125 g blomkål
- 100 g savoy- eller kinakål (kan sagtens udskiftes med grøn- eller spidskål)
- 1 rød peber
- 10 g frisk ingefær (skrællet og skåret vægt)
- 15 g rød karrypasta
- 1 spsk soyasauce
- Saft af 1½ lime
- 2 dåser kokosmælk, alm. eller light (eller en dåse af hver slags)
- 4 dl vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- ¼ tsk tørrede chiliflager
- ¼ tsk groft sort peber
- 1½ tsk groft salt
- Frisk koriander
- Evt. hakkede peanuts
- Klargør suppens elementer:
- ~ Bønnerne skylles og drænes grundigt
- ~ De søde kartofler vaskes (skrælles ikke) og skæres i medium stykker (ikke for små)
- ~ Løget skæres i tynde strimler
- ~ Hvidløgsfeddene finthakkes
- ~ Ingefær skrælles og finthakkes
- ~ Blomkål skæres i små buketter/stykker
- ~ Savoy- eller kinakål skæres i tynde strimler
- ~ Rød peber befris for stilk, kerner og membraner og finthakkes, meget gerne i fx. minihakker el.lign.
- Steg ved medium varme (hos mig er det trin 6 ud af 9) i lidt neutral olie sød kartoffelstykker, løg, hvidløg, blomkål og savoy-/kinakål till det hele er faldet lidt sammen. Det skal ikke tage farve.
- Tilsæt alle øvrige ingredienser undtagen bønnerne og kog suppen roligt og uden låg på gryden i 10 minutter. Omrør in i mellem.
- Tilsæt herefter bønner og fortsæt med at koge suppen roligt og med omrøring ind i mellem, indtil stykkerne af sød kartoffel er møre. Smag til og juster evt. suppens konsistens med lidt vand.
- Server med frisk koriander samt evt. hakkede peanuts som tilbehør.