Alle de lækre, nye kartofler, sommeren byder på, skal simpelthen nydes i fulde drag, mens de er der. Her har jeg brugt små nye kartofler i en enkel salat sammen med sommerspidskål, blåbær, frisk dild, hasselnødder og en mormordressing smagt til med citronsaft. Sprøde, friske, saftige og fyldige elementer, og den friske, cremede mormordressing spiller perfekt sammen med hasselnødderne.

Det er også lækkert at tilføje kolde, bælgede edamamebønner til retten, på den måde får man noget protein i salaten.

Er man til den forberedte side, koges kartoflerne i forvejen, så de kan stå og blive helt kolde i køleskab. Når først kartoflerne er kogt, er salaten hurtig at bikse sammen.

 

Kartoffelsalat med kål & mormordressing
 
Mængde: Ca. 3 personer
Ingredienser
  • 300 g kogte, kolde kartofler med skræl
  • 200 g grøn spidskål eller en blanding af forskellige kål, evt. også lidt gulerod
  • Et par håndfulde hasselnødder
  • 75 g blåbær
  • Frisk dild, gerne masser af det
  • Evt. bælgede edamamebønner, hvis det ønskes
  • Mormordressing, halv portion af DENNE
Fremgangsmåde
  1. De kogte, kolde kartofler skæres i stykker af ønsket størrelse.
  2. Spidskålen skæres i helt fine strimler.
  3. Hasselnødderne hakkes meget groft.
  4. Bland salatens elementer undtagen hasselnødder grundigt.
  5. Bland dressingen.
  6. Dressingen samt hasselnødder serveres ved siden af salaten, så man selv kan komme det på salaten.
  7. Salat og dressing serveres kolde.
Rigtig god fornøjelse.