Julepandekager med kandiseret appelsinskal, kanel og kardemomme

Julepandekager ~ hos mig betyder det mine pandekager tilsmagt med julesmage. Og jeg kan fortælle, at de er et yderst populært alternativ til adventsdagenes æbleskiver herhjemme.

Hvad er julesmage?

Måske er der forskellige opfattelser af, hvad julesmage er? For mig er nogle helt klassiske julesmage kanel, appelsin, pebermynte, allehånde og nelliker.

Mine julepandekager indeholder appelsinsaft samt kanel og kardemomme, men man kan også lave en variant med citronskal (se i opskriftens I øvrigt-felt).

Julepandekager med kandiseret appelsinskal, kanel og kardemomme

Hvad kommer man i julepandekager?

Jeg holder fyldet i mine julepandekager helt simpelt og kommer kun sirup i eller flormelis på samt drysser med mandelsplitter eller hasselnøddeflager. Meeen jeg siger ikke, at de ikke smager luksus smurt med at tyndt lag nutella og derefter foldet eller rullet og nydt med rigelige mængder af “uuhhmm”-lyde. Eller med vaniljeis i. Mums, du!

Og skal vi så ikke bare komme i gang med at bage de pandekager?

 

Julepandekager med kandiseret appelsinskal, kanel og kardemomme
 
Mængde: Ca. 18-20 stk bagt på en pande Ø18 cm.
Ingredienser
  • 125 g hvid hvede mel
  • 125 g almindeligt hvedemel
  • 60 g kandiseret appelsinskal
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk kardemomme
  • ½ tsk knust havsalt
  • 3 tsk sukker
  • 6 dl neutral soyamælk, havremælk eller komælk
  • Smeltet Naturli Blok eller Naturli smørbar eller alm. smør til at stege pandekagerne i
Fremgangsmåde
  1. Kandiseret appelsinskal hakkes fint og blandes grundigt i melet, så appelsinskallen ikke klistreret sammen.
  2. Alle ingredienser undtagen mælk blandes.
  3. Tilsæt mælken ad 2-3 omgange - rør sammen med håndmixer, hvorved man nemmest undgår klumper i dejen. (Er uheldet ude, og der er klumper i dejen, kan disse fx afhjælpes med stavblender)
  4. Dejen hviler en halv times tid. Dejen er meget flydende/tynd.
  5. Pandekagerne steges på en pande smurt med lidt Naturli Blok eller Naturli Smørbar eller alm. smør for hver pandekage og ved middelhøj varme (hos mig er det trin 6 ud af 9). Der bruges ca. ½ dl dej pr. pandekage.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
For variant med citronskal:
Skallen af 1 ubehandlet citron
6½ neutral soyamælk (eller komælk), i denne variant bruges ikke kandiseret appelsinskal.

 

 

Julepandekager med kandiseret appelsinskal, kanel og kardemomme