Julecookies. Man kan næsten ikke høre et mere perfekt ord, vel? Fordi jul er det bedste. Og cookies er det bedste. Så tilsammen: Et bid af himlen.
Julede cookies
Julen har mange dejlige smage. Kanel for eksempel. Nellike. Allehånde. Appelsin. For mit vedkommende er pebermynte også en rigtig julesmag.
I mine julecookies spiller netop pebermynte hovedrollen i, og de meget vigtige biroller indtages af mørk chokolade og hasselnødder. Tilsammen bliver dette til et smagfuldt, lidt sprødt og chewy lille cookiemesterværk.
Cookies uden æg?
Ja, det kan man sagtens. Faktisk giver denne fremgangsmåde lidt mere chewyness til cookierne, noget min ældstedatter sætter stor pris på. Ægget er erstattet med æblemos, og det fungerer helt perfekt.
Ønskes det at bage mine julecookies helt veganske, erstattes smørret blot med fx Naturli’s BLOK. Easy peasy.
Jul, jul og mere jul, tak!
Har du det som mig, så tag endelig et kig på kategorien “Jul” under menupunktet “Inspiration” eller klik HER.
- 110 g sukker
- 140 g hvedemel
- 1 tsk vanillesukker
- ½ tsk natron
- ½ tsk bagepulver
- 50 g smeltet smør
- 1 tsk citronsaft
- 50 g klumpfri æblemos
- ¾ tsk pebermynteekstrakt
- 50 g mørk chokolade
- 40 g hasselnøddekerner
- Et nip knust havsalt
- Hasselnøddeflager
- 5-6 pebermyntestokke
- Tænd ovnen på 160 grader almindelig ovnvarme (=over- og undervarme).*
- Knus pebermyntestokkene (jeg gør dette ved at komme dem i en frostpose og slå let på dem med en hammer - de skal knuses til små stykker, men ikke pulveriseres).
- Hak chokoladen og hasselnøddekernerne groft.
- Smelt smørret.
- Rør alle ingredienserne grundigt sammen i en skål.
- Fordel dejen i 12 klumper på en bagepapirsbeklædt bageplade, og tril let disse klumper til kugler.
- Fordel lidt hasselnøddeflager på toppen af dejkuglerne, tryk dem en smule ned i dejkuglerne men uden at kuglerne bliver flade.
- Bag cookiesene ca. 15 minutter. De er færdige, de er hævet op og begynder at falde ned igen. Cookiesene skal også være en smule gyldne i kanterne.
- Så snart cookiesene er kommet ud af ovnen drysses med knuste pebermyntestokke.
- Cookiesene afkøles på bagerist og opbevares i tætsluttende beholder ~ men de smager allerbedst den dag, de er bagt. (se tip for at gøre cookiesene sprøde igen i "I øvrigt"-feltet)
*Ønskes tykkere cookies (som så også bliver lidt mindre i omkreds), bages de på 160 grader varmluft, og i ca. 15 minutter (se billede nederst i indlægget).