Altså ~ jeg kan slet ikke lide kaffe. Som i SLET IKKE. Kaffe er adr, hvis man spørger mig.
Men så skete der noget, da vi for nylig var på sommerferie: Jeg smagte en iskaffe lavet på vanilleis. Meget mild i kaffesmagen og dejligt cremet på grund af vanilleisen.
Nu har jeg så også prøvet med en traditionel iskaffe lavet med isterninger i stedet for vanilleis, og det er heller ikke tosset. Min version er mild i kaffesmagen, den sødet med blandt andet vanille, og så har den konsistens lidt som en slush ice.
Måske man er ved at blive voksen?
Jeg sagde “måske”!
Iskaffe for begyndere
Mængde: 1 person
Ingredienser
- 1½ strøget tsk nescafé
- 1 strøget tsk vanillesukker
- 2 strøgne tsk sukker eller erstatning svarende hertil ved brug af havremælk ~ bruges letmælk brug ½ strøget tsk sukker mere (jeg sagde jo, den er sød)
- 1 dl havremælk eller letmælk
- 7 isterninger (brug 10 isterninger for udlignende konsistens)
Fremgangsmåde
- Mælk, nescafé, vanillesukker og sukker/sødning køres grundigt sammen i en minihakker eller blender til en skummende masse
- Tilsæt isterningerne og kør til iskaffen har slush ice-konsistens.
- Nydes med det samme.
Rigtig god fornøjelse.
[…] bedste kaffe, jeg ved, er iskaffe. Her på bloggen findes allerede en opskrift til kaffebegyndere, en iskaffe med kakao i slushy version og nu denne. Den her er den nemmeste af dem alle, fordi den […]