Sommertid er grilltid. Og noget af det, der passer rigtig godt til grillmad er kartoffelsalat. Sådan en smagfuld en af slagsen med nye kartofler, løg og masser af krydderurter. I min version er der også en anelse karry, hvilket giver en rigtig god smag samt agurk, som giver saftighed, sprødhed og friskhed.
Kartoffelsalat er jo også et hit på en buffet, til grillmad eller til picnic. Og faktisk smager det også rigtig skønt på en rugbrødsmad.
Husk at gå i gang med kartoffelsalaten i god tid, dels fordi kartoflerne skal være helt kolde ved sammenrøring med dressingen, og dels fordi kartoffelsalaten bliver god af at have stået på køl nogle timer inden servering. Den er nemlig allermest lækker, når den har trukket smag og er dejligt kold.
- 1 kg kartofler, gerne nye og med skræl
- 2 dl (=185 g) skyr naturel (eller tilsvarende plantebaseret produkt, tykt i konsistens)
- 3 spsk mayonaise
- ¾ tsk stærk sennep
- 2 tsk æblecidereddike
- ¾ tsk karry
- 2 tsk akaciehonning el. lign.
- 1 tsk salt
- ½ agurk i mindre tern
- ½ løg, finthakket
- 1 bundt purløg, fintklippet
- 1 bundt dild, fintklippet
- Kog kartoflerne roligt indtil de er lige akkurat møre.
- Afkøl kartoflerne helt.
- Når kartoflerne er helt kolde, skæres de i stykker af ønsket størrelse.
- Bland skyr, mayonaise, sennep, eddike, karry, akaciehonning og havsalt grundigt.
- Skær agurk, løg, purløg og dild.
- Vend kartoffelstykkerne og de øvrige ingredienser grundigt sammen med dressingen og sæt kartoffelsalaten i køleskabet nogle timer, så den er gennemkold ved servering.