Hummus med bagt peberfrugt

Ingen tvivl om, at hummus er en klassiker i det vegetariske/veganske køkken. Hummus er en all round “ret”, der kan bruges på forskellige måder og laves med forskellige smagssammensætninger.

Hummus er altid godt som dip til fx grønssagsstave, men det er også superlækkert i en sandwich, på en rugbrødsmad eller på en bowl. Søg på bloggen efter hummus, så dukker der nogle forskellige varianter frem.

Denne hummus er lavet med bagt peberfrugt. Det lyder måske besværligt, men det er det slet ikke. Peberfrugten kan bages, lige når man skal bruge den eller på forhånd. Den passer sig selv i ovnen, og i denne hummus smager det lige dén tand bedre, når peberfrugten er bagt og sødmefuld.

 

Hummus med bagt peberfrugt
 
Ingredienser
  • 2 røde peberfrugter + lidt olie
  • 1 dåse butterbeans*
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk paprika
  • ¼ tsk tørrede chiliflager
  • Saft fra en halv lime
  • ½ dl koldt vand
  • ⅔ tsk salt
  • ¼ tsk friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Bagt peberfrugt
  1. Tænd ovnen på 200 gader varmluft og lad ovnen varme helt op.
  2. Peberfrugten befris for stilk, membran og kerner, skæres i kvarte, lægges i et lille ovnfast fad, pensles med en smule olie og bages i ovnen i 15 minutter. Vendes og bages videre i 10 minutter.
  3. Lad peberfrugten køle af, og skær herefter evt. de brændte kanter væk.
Hummus
  1. Skyl og afdryp grundigt butterbeans.
  2. Alle ingredienser køres til en fin og cremet masse i en blender ~ kør hummusen i lang nok tid til, at den bliver så cremet som muligt.
  3. Hummusen serveres køleskabskold.
  4. Opbevares i lukket beholder i køleskab og kan holde sig ca. 5 dage.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Denne hummus laves med butterbeans i stedet for med kikærter, da butterbeansene gør konsistensen bedre i dette tilfælde (mere blød og cremet), end hvis man brugte kikærter.

 

Hummus med bagt peberfrugt