En curry er en ret, der stammer fra Indien, og som har en cremet sauce. Jeg har lavet denne curry med smag af Thailand med den grønne karrypasta, kokosmælk og frisk koriander som hovedpersoner i saucens smag. De store stykker af kartoffel, løg og broccoli giver retten en skøn fylde og bid. Og så har jeg brugt broccoliens stok også. Den smager nemlig virkelig godt og har den lækreste al dente konsistens. Madspild? Ikke her!

Saucen i min version lægger sig cremet om kartofler og grønsager, da jeg jævner saucen en smule. Kan man bedre lide sauce mere flydende, jævner man blot mindre eller slet ikke.

 

Curry med edamamebønner, kartofler, grøn karry & kokosmælk
 
Mængde: 3-4 personer
Ingredienser
  • 500 g kartofler, grove stykker
  • 3 dl frosne edamamebønner (de pillede uden bælg)
  • 1 løg, grove stykker
  • ½ broccoli inkl. stok, mundrette buketter og halvgrove stykker af stokken
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 tsk grøn karry
  • 1 tsk gul karry
  • 1½ tsk salt
  • En håndfuld frisk koriander, grofthakket
  • Jævning: 1½ tsk maizena udrørt i ½ dl koldt vand
Topping
  • Frisk koriander, sesamfrø og/eller nigellafrø
Tilbehør
  • Indisk brød, fx chapati eller naan
Fremgangsmåde
  1. Vask og udskær kartoflerne i grove stykker efter ønske. Kog ved middel varme kartoffelstykkerne i letsaltet vand i 5 minutter, sluk pladen og lad kartoflerne stå i det varme vand 5-10 minutter, indtil de er lige akkurat møre (stik fx en stegenål i en kartoffel og løft kartoflen lidt op - glider kartoflen selv af nålen, er den færdig). Kartoflerne må ikke være alt for kogte.
  2. Mens kartoflerne koges, ordnes de øvrige grønsager.
  3. Kom kokosmælk, løg, broccolistokstykker, edamamebønner, grøn karrypasta, karry og salt i en gryde og kog ved middel varme nogle minutter indtil løg og broccolistokke er al dente.
  4. Saucen jævnes med maizenablandingen ~ omrør mens blandingen tilsættes, og lad saucen koge ved middel varme et par minutter under omrøring.
  5. Tilsæt kartoffelstykkerne, broccolibuketter samt frisk koriander og varm retten igennem.
  6. Server med frisk koriander og sesamfrø/nigellafrø og gerne med indisk brød til.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Retten kan sagtens tilføres grønne eller sorte linser.