Hummus

Hummus er ikke bare hummus. Hummus kan være helt basic ~ som denne ~ med kikærter, hvidløg, salt, citronsaft og en smule olivenolie. Hummus kan krydres med fx chili eller spidskommen, man kan tilføje persille, koriander eller sesamfrø. Hummus kan indeholde tahin, en sesampasta fra Mellemøsten, men det er der ikke i min hummus, da tahin og jeg ikke har… dannet venskab. Hummus kan være blød, eller den kan være fast. Det hele er smag og behag. Dette er mit bud på en lækker basishummus.

Hummus

Jeg koger mine kikærter – ja, også dem fra dåse! – med lidt bagepulver eller natron, for det giver den mest cremede hummus. Creeemet, siger jeg! Og det er bare så lækkert. Se hvordan i opskriften herunder.

Hummus er lækker til salat, i pitabrød eller wraps, som dip til grønsagsstave eller som pålæg på rugbrød. Eller bare direkte fra beholderen og nydt med en ske, mmm!

Se desuden min opskrift på karryhummus, min hummus med bagt peberfrugt, min lækre rødbedehummus og min hummus med to slags paprika.

 

Hummus
 
Mængde: 300 g
Ingredienser
  • 1 dåse kikærter + 6 dl vand + 1 tsk bagepulver eller natron*
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie (kan sagtens udelades)
  • ¾ tsk havsalt
  • 2 spsk citronsaft
  • ½ dl koldt vand
  • Evt. 15 g tahin
Fremgangsmåde
  1. Kog kikærterne i vand sammen med bagepulveret/natron uden låg i 30 minutter.**
  2. Dræn og afkøl herefter kikærterne
  3. Alle ingredienserne blendes til en cremet konsistens.
  4. Smag til med citron og salt.
  5. Juster evt. med en smule vand.
  6. Lad hummusen blive helt kold i køleskab inden servering.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
* Ja, også dem fra dåse skal koges med bagepulver for at opnå den mest cremede konsistens på hummusen.

** Bruger man ikke kikærter fra dåse, skal man bruge 120 g ukogte kikærter, som lægges i blød natten over/gerne 10-12 timer. Herefter hældes udblødningsvandet fra, og kikærterne koges i rigeligt frisk vand sammen med bagepulveret i en times tid.

Hummus