Jeg er glad for marmelade, og hjemmelavet marmelade er jeg særligt glad for at have i køleskabet. Sådan en kan fx bruges på brød, som topping på grød eller som en del af en parfait med chiagrød.
Her er mit bud på den populære bær-og-chia-marmelade. Den kan sødes med den type sødning, man ønsker, fx dadler, sukker eller sukkererstatning. Blot smag til og vupti har du en nem og dejlig marmelade.
Nem hindbær-chia-marmelade
Mængde: 1 glas marmelade
Ingredienser
- 250 g frosne hindbær
- 20 g chiafrø
- 8 dadler (vigtigt at det er de bløde i papæske) ELLER 6 spsk agavesirup ELLER 4 spsk Easis Perfect Strø
- 2 tsk vaniljesukker
- ¾ dl vand
Fremgangsmåde
- Bruges dadler udstenes disse og moses grundigt med en gaffel.
- Alle ingredienserne kommes i en lille gryde, og massen småkoges under omrøring ind i mellem.
- Smag evt. til.
- Marmeladen er færdig, når bærrene er kogt næsten eller helt ud, afhængigt af ønsket færdig konsistens på marmeladen.
- Marmeladen hældes på et skoldet glas, som lukkes med et tætsluttende låg, og opbevares i køleskab.
Rigtig god fornøjelse.
[…] er gode som et let lille mellemmåltid, både som de er eller med et stykke ost, chokospread eller hindbær-chiamarmelade på. De kan også bruges sammen med for eksempel hummus, tzatziki eller andre former for gode […]
[…] skal bruges en god hindbærmarmelade, jeg bruger denne skønne, friske hindbærmarmelade. Laver du marmeladen selv, så lav den på forhånd, så den er helt kold, når den skal i […]