Suppe er altid et skønt indslag på en kold dag, samtidig er det også både nem og oftest hurtig mad, så derfor spiser vi hjemme hos os rigtig meget suppe i efteråret og vinteren. Jeg er vild med, at man kan snige virkelig mange grønsager ind i sådan en suppe, og hvis man så blender suppen, opdager børnene ikke, hvor mange grønsager de faktisk indtager, mens de sidder og siger “uhmmm”.
Karrysuppe med linser
Mængde: 4 personer
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 150 g kartofler (skrællet vægt)
- 150 g gulerødder (skrællet vægt)
- 2 modne tomater
- 10 g frisk ingefær (skrællet vægt)
- 3 tsk karry
- 100 g røde linser
- 1 grøntsagsbouillonterning
- Ca. 9 dl vand
- 1½ tsk salt
- Fyld/topping: Fx kogte brune ris, melboller eller plante"kød"boller, sesamfrø, evt. bredbladet persille
Fremgangsmåde
- Kartofler, gulerødder og løg skrælles og skæres i mindre stykker.
- Den friske ingefær skrælles og skæres fint.
- Hvidløgsfeddene presses eller finthakkes.
- Alle ingredienser kommes i en gryde og koges, til linserne er kogt helt ud, og kartofler og gulerødder er møre, det tager ca. 30 minutter. Hav låg på gryden og omrør ind i mellem.
- Tilsæt salt de sidste fem minutter af kogetiden.
- Blend suppen med en stavblender til ønsket konsistens.
- Smag til og tilpas evt. konsistensen med mere vand.
- Server med ønsket fyld/topping.
Rigtig god fornøjelse.