Min foretrukne morgenmad på hverdage består enten af havregryn, overnight oats eller havregrød. Sidstnævnte kan varieres på utallige måder, og her byder jeg på en variant med gulerødder, varme krydderier og hasselnødder. Der er lige dele associationer til gulerodskage og jul i duft og smag, og ingefæren giver et dejligt schwung. På en mørk og kold morgen er dette den perfekte grød til at give varme og vågne på.
Krydret gulerodsgrød
Mængde: 1 person
Ingredienser
- 1 dl havregryn efter ønske, jeg bruger grovvalsede
- ½ tsk salt
- 1 spsk chiafrø (knuste eller hele)
- 1 gulerod, groftrevet
- Halverede hasselnøddekerner
- 1 tsk vanillesukker
- Sødning svarende til 2 tsk sukker
- ½ tsk kanel
- ½ tsk stødt nellike
- ½ tsk stødt ingefær
- 2 dl mælk af ønsket type (jeg bruger havremælk eller usødet soyamælk)
- Tilbehør: Vanilleskyr eller tilsvarende plantebaseret alternativ
Fremgangsmåde
- Alle ingredienser koges sammen til ønsket konsistens, juster evt. med lidt vand eller mælk.
- I mikroovn skal grøden have 2½ minutter ved 800 watt.
- Grøden kan være lidt tynd lige efter kogning, men den sætter sig, når den er afkølet en smule. Hvis grøden er for fast, så juster med lidt vand.
- Spises evt. med vanilleskyr eller tilsvarende plantebaseret alternativ som topping samt gerne drysset med lidt ekstra hasselnødder.
Rigtig god fornøjelse.