Jeg elsker kål ~ bare ikke grønkål. Det er faktisk lidt synd for den sunde, pæne grønkål, at jeg har det sådan, men jeg synes desværre, grønkålen har en træls konsistens, så’n hård og u-gennem-tygge-lig (hvad mener du med, det ikke er et ord?!). Men det ER jo sundt, det der grønkål, det kommer vi jo ikke udenom, så what to do, når jeg alligevel gerne have lidt del i grønkålens sundhedsfest? Svaret er: Jeg gemmer det i en smoothie!

Jeg har finjusteret denne grønkålssmoothie, så den nu er lige som jeg rigtig godt kan lide den. Jeg synes, grønkålen skal have et frisk modspil, og det har jeg givet den her i form af kiwi og masser af lime. Nogle vil nok synes, min grønkålssmoothie er liiige til den friske (okay, okay syrlige så) side, men jeg er vild med den sådan. Ellers bliver den lidt for tung og kedelig, synes jeg. Man kan jo bare justere på lime, hvis man ikke er til den helt så friske side som mig.

Jeg har brugt banan i smoothien for dels at gøre konsistensen cremet og dels for at give lidt sødme, og så har jeg tilføjet vanille-proteinpulver, fordi jeg personligt har lidt svært ved at få helt nok protein, hvis jeg ikke gør en ekstra indsats for det. Desuden giver proteinpulveret lidt på mæthedskontoen også. Jeg bruger Diet Protein Blend fra MyProtein, som har vanillesmag og et lavere kalorieindhold end andre proteinpulvere, og desuden er den ikke melet i konsistensen, når man bruger den i fx smoothies.

 

Frisk grønkålssmoothie
 
Mængde: 1 stort glas til 1 person
Ingredienser
  • 25 g frisk grønkål*
  • 15 g frisk spinat*
  • ½ banan
  • 1 kiwi, skrællet
  • 1 lime, uden skræl og den hvide midte
  • 6-7 blade frisk mynte
  • 10 g vanilleproteinpulver
  • ½ dl iskoldt vand
  • 10-12 isterninger
Fremgangsmåde
  1. Riv med hænderne grønkålen i mindre stykker og kom alle ingredienser i en blender.
  2. Blend smoothien grundigt, jeg kører min på høj hastighed i 2 minutter, hvorved smoothien bliver helt blød,cremet og... nåja, smooth.
  3. Hæld smoothien i et rigtig stort glas og nyd!
Rigtig godt fornøjelse.
I øvrigt
*Brug helst frisk grønkål og frisk spinat, da det gør noget rigtig godt for både konsistens og farve. Man kan selvfølgelig sagtens bruge frossen grønkål og frossen spinat, men resultatet bliver lidt anderledes end med friske råvarer.