Hvad får man, hvis man sammensætter alle mulige yndlingssager? Så får man den her forrygende fennikelsalat.
Sprød, smagsmættet og superlækker. Simpelthen.
Så’n lidt sydlandsk-ish. Fuld af lækkerier. Skøn sommersalat. Lige i øjet til fx grillmad.
Er du til mere fennikel? Så se min fennikelsalat med linser, pære og myntedressing, min fennikelsalat med nødder, linser og appelsinvinaigrette eller hvad med en mør og lækker bagt fennikel?
Forrygende fennikelsalat
Mængde: 4 personer
Ingredienser
- 2 fennikel
- 2 håndfulde rucola
- 100 g semidried tomater (dem i olielage)
- 100 g feta
- 80 g granatæblekerner
- Frisk mynte
- Dukkah eller saltmandler
- Evt. lidt tørrede chiliflager
- Agavesirup
- Olivenolie
Fremgangsmåde
- Rucola bruges hel eller skæres meget groft og lægges som bund på et salatfad.
- Fennikel skæres i mellemfine skiver og vendes med rucolaen på fadet.
- Soltørrede tomater afdryppes, skæres i grove strimler og fordeles oven på rucola og fennikel.
- Feta smuldres over salaten.
- Granatæblekerner fordeles over salaten.
- Frisk mynte skæres i fx strimler og fordeles over salaten.
- Dukkah eller grofthakkede saltmandler fordeles over salaten.
- Evt. drysses lidt tørrede chiliflager over salaten.
- Agavesirup og olivenolie dryppes over salaten.
Rigtig god fornøjelse.