Falafelsalat

Så hvad får man, hvis man kombinerer falafler med lækre grøntsager? Svaret er: Verdens bedste falafelsalat! Server med hummus til og din lykke er gjort. Om det er så nemt at være lykkelig? Ja, somme tider er det faktisk!

Falafelsalat

Hvad er der at sige om denne salat?

Alt muligt. Og ikke ret meget. For det er i virkeligheden helt enkelt:

LAV DEN!

Jeg mener:

Falafler

Sprød salat

Fyldig spidskål

Friskhed og saftighed fra tomat og agurk

Parfume fra dild, mynte og citronskal

Syrlighed og fedme fra syltede artiskokker og oliven

Mild styrke fra rødløg

Protein fra linser

Frugtighed fra granatæblekerner  (“frugtighed er vist ikke et ord, men anyway!)

Og så hummus og fladbrød til.

Need I say more?

Nej, vel.

Falafelsalat

Psst.

Lav falaflerne selv (det er nemt!) eller køb dig fra dem (jeg synes, dem fra Hälsans kök er hæderlige). Bare du laver salaten, okay?

Falafelsalat

 

 

Falafelsalat
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 300 g falafler (= ca. 14 falafler)
  • 1 dåse belugalinser/sorte linser (=240 g kogte linser)
  • 125 g grøn spidskål
  • 75 g crispsalat
  • 1 agurk
  • 150 g blommecherrytomater eller cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 80 g oliven, kalamata eller sorte
  • 125 g artiskok (dem i glas der ligger i olielage)
  • Granatæblekerner, masser
  • Frisk mynte
  • Frisk dild
  • Citronskal af 1 ubehandlet citron
  • Evt. olivenolie til at dryppe på salaten
  • Tibehør: Hummus og fladbrød
Fremgangsmåde
  1. Tilbered falaflerne, som skal være afkølede, når de bruges i salaten.
  2. Linser skylles og drænes grundigt.
  3. Artiskokker lægges i en si til afdrypning (medmindre man ønsker at bruge dem som de er i salaten)
  4. Ordn alle grøntsagerne:
  5. ~ Spidskål snittes i helt tynde semi-lange strimler
  6. ~ Crispsalat deles i grove stykker
  7. ~ Agurk halveres og skæres i tykke "halvmåner"
  8. ~ Tomater halveres på langs
  9. ~ Rødløg halveres og skæres i helt tynde "halvmåner"
  10. ~ Artiskokker skæres som udgangspunkt ikke, halver dem evt. hvis du synes
  11. ~ Dild skæres groft
  12. Alle salatens elementer anrettes eller vendes sammen på et stort fad ~ gem noget af dilden, nogle af myntebladene samt nogle af granatæblekernerne til drys på den færdige salat. Riv citronskal hen over salaten. Dryp evt. med lidt olivenolie.
  13. Server salaten sammen med hummus og fladbrød.
Rigtig god fornøjelse.

 

Falafelsalat

 

Falafelsalat

Falafelsalat