Det her er min yndlingstomatsauce. Simpelthen. Den smager bare så skønt, rundt og cremet. Der er mæthed og fylde fra blomkålen og linserne, umami fra parmesanen samt lækkerhed fra de soltørrede tomater, rød pesto og den friske basilikum. Og det allerbedste: Hele familien kan rigtig godt lide den, OGSÅ børnene. Og det sker ikke ofte, at alle er enige om den slags her i huset.

 

Den bedste tomatsauce med linser, blomkål & soltørret tomat
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 275 g blomkål
  • 1 løg
  • 60 g soltørrede tomater, gerne dem i olielage
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 40 g rød pesto
  • 60 g røde linser
  • 4½ dl vand
  • 1 bundt frisk basilikum, groft skåret
  • 1½ tsk salt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • ¾ dl fløde
Tilbehør
  • Fuldkornspasta, brug 75-100 g pasta pr. person
  • Frisk basilikum
  • Parmesan/mozzarella
  • Evt. dryp af chiliolie
Fremgangsmåde
  1. Løg, blomkål og soltørrede tomater skæres i mindre stykker og kommes i en gryde sammen med de øvrige ingredienser undtagen fløde.
  2. Kog saucen op og skru herefter ned på roligt kogeniveau (hos mig er det trin 4 ud af 9) og kog saucen med låg på gryden i 30 minutter. Omrør ind i mellem.
  3. Saucen blendes med stavblender, fløde tilsættes, og saucen justeres evt med vand.
  4. Smag til.
  5. Server med fuldkornspasta samt parmesan, frisk basilikum og evt. chiliolie.
Rigtig god fornøjelse!

 

Oprindelig opskrift fundet hos Stinna, hvortil jeg har lavet mine egne tilføjelser og justeringer.