Mormordressing ~ hvis man ikke ved, hvad det er, kan man da kun blive lidt nysgerrig på, hvad det er for en sag, når den hedder, som den gør, ik’? Når man så finder ud af, at det er en dressing lavet af piskefløde, kan det måske være, man begynder at trække følehornene lidt til sig. Men vent nu lidt! Giv det et skud, for det smager sååå godt sammen med en sprød sommersalat lavet af grønne, friske salater, sommergrønsager og gerne med lidt sommerbær.

Min version af mormordressing er både syrlig og sød ~ lige som jeg synes, sådan en skal være. Denne version er cremet, fordi jeg giver den en helt kort piskning, så fløden tykner bare en anelse, hvorved den hænger bedre på salaten. For hvem gider have en dressing, der bare løber af? Nej vel, det tænkte jeg nok.

 

Cremet mormordressing
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 1½ dl piskefløde
  • saft af en hel citron
  • ¾-1 spsk sukker af ønsket type
  • Havsalt og friskkværnet peber efter smag
Fremgangsmåde
  1. Ingredienserne røres godt sammen.
  2. Herefter gives en helt kort piskning ad et par omgange, til dressingen er tyknet en smule og har ønsket konsistens. Jeg bruger en stavblender til dette, men man kan også sagtens bruge håndmixer eller blot et piskeris. Jeg synes dog, konsistensen bliver særligt lækker ved brug af stavblender, men man skal være forsigtig, for det går LYNhurtigt med at opnå den rette konsistens på fløden.
  3. Dressingen stilles i køleskab, så den er gennemkold ved servering.
Rigtig god fornøjelse.